Sinterklaas, Zoet

5x glutenvrije, lactosevrije en eivrije sinterklaas recepten

Het is weer bijna zo ver: sinterklaasavond! Veel mensen zullen dit weekend al sinterklaas vieren. Ik vind sinterklaas echt een ontzettend leuke traditie. Niet alleen als kind zijnde kon ik me verheugen op sinterklaasavond, maar stiekem doe ik dat nu ook nog. Ik vind het ontzettend knus en gezellig en ik hou van alle lekkere dingen die je kan eten en kopen met sinterklaas. De afgelopen weken heb ik flink in de keuken gestaan om allerlei sinterklaas recepten uit te proberen. En dat met positief resultaat! Ik heb hier vijf verschillende glutenvrije, lactosevrije en eivrije recepten die jouw sinterklaasavond nóg meer plezier geven! De recepten zijn lekker voor iedereen, dus dat is ideaal want dan hoef je niet bang te zijn voor kruisbesmetting.

Recept 1: kruidnoten

Kruidnoten (glutenvrij, lactosevrij en eivrij)

Als ik aan sinterklaas denk dan denk ik aan kruidnoten! Tegenwoordig liggen de kruidnoten al sinds september in de supermarkt. Niet voor niks, want kruidnoten zijn ook gewoon heel erg lekker. Op sinterklaasavond gaan er hier heel wat kruidnoten doorheen. Niet alleen op sinterklaasavond trouwens, ik vind het ook gewoon lekker om tussendoor van deze knapperige speculaasjes te eten. Het recept voor de kruidnoten vind je hier!
Recept 2: chocolade kruidnoten

Chocolade kruidnoten (glutenvrij, lactosevrij en eivrij)

Chocolade kruidnoten behoren echt tot mijn favoriet! Toen ik nog niet van mijn voedselintoleranties wist kon ik me daar echt he-le-maal misselijk aan eten. Ik was dan ook blij verrast toen ik erachter kwam dat je chocolade kruidnoten héél erg makkelijk zelf kan maken. Dit recept maakt jouw sinterklaasavond helemaal compleet. Heerlijk een beker warme chocolademelk met chocolade kruidnoten. Ben je benieuwd naar het recept? Het recept voor de chocolade kruidnoten vind je hier.

Recept 3: taai taai poppen

Taai taai poppen (glutenvrij, lactosevrij en eivrij)

Ik heb nooit geweten dat het heel eenvoudig is om je eigen taai taai poppen te maken. Toen ik op zoek ging naar recepten was ik blij verrast. Officieel gaat er namelijk helemaal geen boter of ei door het recept heen. Super handig! Ik maakte het recept glutenvrij met als resultaat dat ik nu eindelijk weer taai taai poppen kan eten. Het deeg maken is super simpel en het is leuk om je eigen poppetjes uit te steken. Leuk om met kinderen te doen dus! Het recept voor de taai taai poppen vind je hier.

Recept 4: pepernoten

Pepernoten (glutenvrij, lactosevrij en eivrij)

Het recept van pepernoten en taai taai poppen komen overeen met elkaar. Alleen de manier van bakken en de baktijd is verschillend. Ook de pepernoten zijn weer eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt is geduld, want voor de lekkerste pepernoten laat je het deeg een dagje liggen. Begin dus op tijd met het maken van je pepernoten! Hier vind je het recept voor de pepernoten. 

Recept 5: speculaasbrokken

Speculaasbrokken (glutenvrij, lactosevrij en eivrij)

Ik houd echt heel erg van speculaas. De herfst en de winter associeer ik met lekkere knapperige speculaasbrokken. Heerlijk met een beker warme thee of een mok warme chocolademelk. Ook dit recept is weer eenvoudig te maken. Het recept van de speculaasbrokken vind je hier.

Wat zijn jouw plannen voor sinterklaas? Ik vind het heel leuk om te zien als je wat lekkers van Het Baklab gemaakt hebt! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. De sinterklaasfoto’s met je eigen baksels zijn natuurlijk ook héél erg welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.