Zoet

Abrikozencake met walnoten

Alweer een hele tijd geleden maakte ik deze lekkere abrikozencake met walnoten. Ik had heel veel abrikozen gekocht en ik wist niet zo goed wat ik ermee moest naast opeten. Ik besloot er jam van te maken en met de jam wat te bakken. Voor deze cake hoef je niet eerst zelf jam te maken, maar kan je ook gewoon kant en klare abrikozenjam in de supermarkt kopen. Deze glutenvrije, lactosevrije en eivrije abrikozencake met walnoten is eenvoudig te maken en ook nog eens heel erg lekker!

Ingrediënten abrikozencake met walnoten
Voor een springvorm van 26 cm

 • 200 gram plantaardige boter 
 • 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram appelmoes
 • 50 gram suiker
 • 2 eetlepels sojayoghurt
 • 5 eetlepels abrikozenjam
 • 100 gram walnoten
 • snufje zout

  Verder nodig

 • Springvorm
 • Mixer

Bereiding abrikozencake met walnoten

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met plantaardige boter. Doe vervolgens de plantaardige boter, het glutenvrije zelfrijzend bakmeel, de suiker, appelmoes, sojayoghurt en een snufje zout in een kom en mix dit tot een glad beslag. Zorg ervoor dat het geheel goed luchtig geklopt wordt.

Voeg vervolgens 3 eetlepels van de abrikozenjam en de helft van de walnoten aan het beslag toe. Ik heb de walnoten van te voren in stukjes gehakt, maar afhankelijk van de gewenste grootte van de walnoten kan je zelf beslissen wat je doet. Roer dit er voorzichtig met een spatel doorheen. Doe dit voorzichtig zodat de luchtigheid niet uit het beslag gaat. 

Giet het beslag in de springvorm. Strijk vervolgens nog 2 eetlepels abrikozenjam voorzichtig over de bovenkant van de cake heen. Strooi als laatste de rest van de walnoten over de taart heen.

Bak de cake vervolgens voor 50 minuten in het midden van de oven. Zorg ervoor dat je de cake goed af laat koelen voordat je ‘m uit de springvorm haalt.

Zet het geheel nog even in de koelkast en je cake is klaar! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

Reacties

 1. Hoi Jessica,
  Ik heb deze taart gisteren gemaakt en best een tijd op hoge snelheid gemixt, maar hij is helemaal niet luchtig geworden. Kan ik hier de volgende keer nog iets anders mee doen? de smaak is goed.
  Ik ga je appeltaart ook proberen, die lijkt mij van zichzelf al wel luchtiger als ik jouw resultaat op de foto zie.
  Groetjes, Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.