Brownie. Ik houd ervan. Het liefste met extra veel (pure) chocolade voor een heerlijke smaak. Houd jij daar ook van? Dan moét je dit recept echt proberen. Er gaat super veel échte chocolade in en dat zorgt voor een heerlijke en smeeuige smaak. De brownie is glutenvrij, lactosevrij én eivrij. Hierdoor is deze geschikt voor heel veel mensen én de brownie is ook nog eens zo lekker dat je deze zonder zorgen aan andere mensen kan serveren. Op een verjaardag of een feestje bijvoorbeeld! Haal dus alle ingrediënten in huis, spring in de keuken in en maak deze overheerlijke brownie! En weet je wat lekker is? Omdat de brownie volledig vegan is kan je het beslag tussendoor aflikken. En geloof me, het beslag alleen al is zó ontzettend lekker dat je dat echt niet kan laten! Heb jij weleens een glutenvrije brownie gemaakt?
Op mijn Instagram pagina maakte ik een reel/filmpje over het maken van deze Amerikaanse brownies. Ben je daar benieuwd naar? Dan kan je het filmpje hier bekijken!
Houd je net als ik ook zo van chocolade? Dan is deze chocolade karamel zeezout slof misschien ook wel wat voor je!
Ingrediënten Amerikaanse brownie
Voor 10 personen
- 200 gram plantaardige boter
- 170 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte Doves Farm)
- 180 gram appelmoes
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 300 gram pure chocolade
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Sprinkels van Dr. Oetker (let erop dat deze glutenvrij zijn!)
Verder nodig
- Mixer
- Garde
- Pan en steelpan
- Bakvorm
Bereiding Amerikaanse brownie
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de plantaardige boter in blokjes em doe dit in een steelpan. Verwarm de plantaardige boter au bain-marie. Als je niet weet wat dat is kan je het hier vinden. Als de plantaardige boter gesmolten is voeg je de 300 gram pure chocolade in stukjes toe. Laat dit in de plantaardige boter smelten, zodat er een chocolade boter ontstaat.
Meng vervolgens in een mengkom de glutenvrije bloem, bakpoeder, snufje zout en bruine basterdsuiker. Voeg hier vervolgens de appelmoes en de gesmolten chocolade boter aan toe. Mix het geheel tot een gladde en stevige massa.
Breng het beslag over in een ingevette bakvorm. Sprinkel de sprinkels over de brownie heen om er een extra feestelijk geheel van te maken. Bak de brownie vervolgens in 40 minuten af in het midden van de oven.
Als de brownie klaar is laat je deze afkoelen in de oven. Na een uur kan je de brownie eruit halen en af laten koelen op het aanrecht. Zorg ervoor dat je de brownie pas uit zijn vorm haalt als deze helemaal afgekoeld is, anders zal deze breken.
Geniet van je overheelijke brownie!
Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.