Pasen, Zoet

Appel bramentaartjes

Van de week werd ik wakker met voor mijn gevoel een heel goed idee. Ik had zin om kleine taartjes met bramen te maken! Ik had al helemaal een idee hoe ik dit zou gaan maken. Ik schreef het recept uit en ben de keuken ingesprongen. En soms blijken spontane ideeën ineens hele goede ideeën te zijn. Deze appel bramentaartjes zijn lekker smeuïg en heerlijk van smaak. Ze zijn glutenvrij, lactosevrij en eivrij en volledig plantaardig waardoor ze ook geschikt zijn voor veganisten. Omdat het op dit moment niet echt bramentijd is heb ik diepvries bramen gebruikt en dit ging heel erg goed. Verzamel snel alle ingrediënten, stap de keuken in, wacht en geniet van deze heerlijke taartjes!

Ingrediënten appel bramentaartjes
Voor zes taartjes

  • 150 gram plantaardige boter + extra boter om de springvorm in te vetten
  • 150 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel)
  • 150 gram appelmoes
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels sojayoghurt
  • 2 eetlepels sojamelk
  • 1/2 zakje bakpoeder(dit komt overeen met ongeveer 7 gram)
  • 1 appel
  • 150 gram gepureerde bramen (vers, of uit de diepvries)
  • Snufje zout

Verder nodig

  • Mixer
  • Plantaardige boter om in te vetten
  • Kleine taartvormpjes (ik gebruikte deze taartvormpjes van de Dille en Kamille)

Bereiding appel bramentaartjes
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de randen van de taartvormpjes in met plantaardige boter. Snij allereerst de appel in kleine stukjes. Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve de gepureerde bramen en de suiker, in een kom en mix tot een glad beslag. Het is de bedoeling dat de appel ook in dit beslag meegenomen wordt. Het beslag is vrij stevig. Verdeel het beslag vervolgens over de zes taartvormpjes.

Verwarm daarna de gepureerde bramen samen met de suiker. Als alles goed gemengd en verwarmd is verdeel je de verwarmde gepureerde bramen met suiker over de zes taartvormpjes. Met een lepel schep je dit verwarmde mengsel dus op het beslag. Bak het geheel in 30 minuten in de oven af.

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.