Zoet

Appel notentaartjes

Ik bak persoonlijk heel erg graag met vruchten en fruit omdat dat vaak zorgt voor smeuïgheid in een baksel. Het is soms ontzettend moeilijk om glutenvrij, lactosevrij en eivrij te bakken omdat alle drie deze aspecten er in een baksel voor zorgen dat een baksel smeuïg is. Zonder deze drie wordt het al snel een droge hap. Deze appel notentaartjes zijn verre van droog! Ze zijn ontzettend lekker met een heerlijke topping van appel, banaan en noten. Ideaal voor bij de thee en koffie. Voor deze taartjes gebruikte ik kookringen, maar mocht je die niet in huis hebben dan kan je ook gewoon cake- of muffinvorm gebruiken. Verder zijn deze taartjes ook lekker met hele andere noten te maken. Heb je dus andere noten in huis? Gebruik die gewoon!

Ingrediënten appel notentaartjes
Voor vijf taartjes

Voor de cake

  • 140 gram plantaardige boter
  • 240 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte die van AH)
  • 100 gram suiker
  • 50 gram appelmoes
  • Scheutje plantaardige melk

Voor de topping

  • Scheutje plantaardige boter om in te bakken
  • 1 banaan
  • 2 appels
  • 1 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 55 gram pecannoten
  • 2 eetlepels suiker

Verder nodig

  • Mixer
  • Plantaardige boter om in te vetten
  • Kookringen of muffinvorm
  • Optioneel een keukenmachine

Bereiding appel notentaartjes

Voor de cake

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ik gebruikte een hetelucht oven, dus als je een elektrische oven gebruikt kan je de temperatuur 10-20 °C hoger zetten. Voeg alle droge ingrediënten (het zelfrijzend bakmeel en de suiker) voor de bodem toe in een kom. Schep dit met een lepel door elkaar zodat het goed verdeeld is. Voeg vervolgens de plantaardige boter, appelmoes en het scheutje plantaardige melk toe. Mix het geheel voor ongeveer 4 minuten tot een glad en luchtig beslag.

Vet de randen van de kookringen of de muffinvorm in met plantaardige boter en giet vervolgens het beslag in de vormpjes. Zet de vormpjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem af voor 35 minuten. Check na deze 40 minuten of de cake gaar is. Als je met een satéprikker in de bodem prikt en deze er schoon uit komt is de cake gaar. Is dit niet het geval, doe de bodem dan nog wat langer in de oven totdat deze wel gaar is.

Voor de topping

Als de cake is afgekoeld kan je verder met de topping. Snijd de appel en de banaan in stukjes en hak de noten in stukjes. Je kan ook een keukenmachine gebruiken om de noten in stukjes te hakken. 

Smelt de plantaardige boter in de pan en bak de appel met de banaan mee. Voeg vervolgens na een minuut de suiker, koek- en speculaaskruiden en de noten toe en bak het geheel nog vijf minuten zodat de appel en banaan zacht is. Schep het geheel vervolgens op de cakebodems.

Laat het geheel afkoelen en je bent klaar met deze overheerlijke appel notentaartjes. Kopje thee en koffie erbij en genieten maar!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.