Zoet

Bananentaart

Bananen zijn in de wereld de meest gegeten vruchten. Ook ik ben een grote fan van bananen! Elke dag gaat er eentje in mijn tas mee naar mijn werk en ook als ik ergens naartoe ga zijn ze favoriet om mee te nemen. Voedzaam, makkelijk mee te nemen en makkelijk te eten. Tot nu toe heb ik nog niet zo heel erg veel gebakken met banaan, maar stiekem ben ik best wel fan van gebakken banaan met suiker en boter. Heerlijk als toetje! Ik besloot er een overheerlijke bananentaart van te maken. En geloof me, het ziet er moeilijker uit dan dat het daadwerkelijk is want deze taart kan je écht in een handomdraai maken! De taart is glutenvrij, melkvrij/lactosevrij en eivrij en daardoor ook veganistisch.  Haal snel alle ingrediënten in huis en bak deze heerlijke taart!

 

 

Ingrediënten bananentaart
Voor een springvorm van 26 cm

Voor de bodem

  • 140 gram plantaardige boter
  • 240 gram glutenvrije bloem
  • 110 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 85 gram appelmoes
  • Scheutje plantaardige melk

Voor de bananenlaag

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels plantaardige boter

Verder nodig

  • Mixer
  • Plantaardige boter om in te vetten
  • Springvorm van 26 cm
  • Koekenpan

Bereiding bananentaart

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ik gebruikte een hetelucht oven, dus als je een elektrische oven gebruikt kan je de temperatuur 10-20 °C hoger zetten. Voeg alle droge ingrediënten voor de bodem toe in een kom. Dit is de bloem, de suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Schep dit met een lepel door elkaar zodat het goed verdeeld is. Voeg vervolgens de plantaardige boter, appelmoes en het scheutje plantaardige melk toe. Mix het geheel voor ongeveer 4 minuten tot een glad en luchtig beslag.

Vet de randen van de springvorm in met plantaardige boter en giet vervolgens het beslag in de springvorm. Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem af voor 40 minuten. Check na deze 40 minuten of de cake gaar is. Als je met een satéprikker in de bodem prikt en deze er schoon uit komt is de cake gaar. Is dit niet het geval, doe de bodem dan nog wat langer in de oven totdat deze wel gaar is.

Ga vervolgens verder met de bananenlaag. Snijd de banaan in schijfjes. Verwarm de plantaardige boter in de pan en voeg daar de schijfjes banaan en suiker aan toe. Spatel het geheel voor 4 minuten goed door totdat de banaan zacht is en de suiker opgelost is in de boter.

Laat het geheel afkoelen en giet het vervolgens over de cakebodem heen. Als alles afgekoeld is, is het tijd om te eten! Geniet ervan!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.