Zoet

Glutenvrije lactosevrije banketbakkersroom recept

Al een hele lange tijd wilde ik graag banketbakkersroom maken. Banketbakkersroom bestaat echter uit een mengsel van onder andere bloem, eieren en melk. Alle drie een dikke no go, dus het leek me ontzettend moeilijk om te maken. Toch besloot ik om te experimenteren in de keuken, want met goede en lekkere  banketbakkersroom gaat er een bakwereld voor je open! En het is gelukt! Hier is een simpel en heerlijk recept voor banketbakkersroom. Het recept is eivrij, koemelkvrij en lactosevrij.

 

Ingrediënten banketbakkersroom
Voor 500 gram banketbakkersroom

 • Dr. Oetker kookpudding vanille (neem echt de kookpudding, want deze is melkvrij. De kloppudding is dat niet)
 • 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte plantaardige kokosmelk van Alpro)
 • 250 ml Alpro Plantaardige variatie om op te kloppen
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 zakjes Klopfix
 • 2 blaadjes gelatine

Verder nodig

 • Mixer
 • Garde
 • Bakje
 • Pannetje

Bereiding banketbakkersroom

Leg de blaadjes gelatine te weken in 5 eetlepels water. Laat dit voor vijf minuten staan. Knijp na deze vijf minuten de gelatine uit en laat het even apart staan.

Ga vervolgens verder met de bereiding van de kookpudding. Breng 250 ml plantaardige melk en 250 mL slagroom met het zakje vanillesuiker aan de kook in een pannetje. Los ondertussen het pakje kookpudding op in 6 eetlepels plantaardige melk zoals op de verpakking staat. Dit kan je doen met bijvoorbeeld een lepel. Voeg dit geheel vervolgens toe aan de kokende plantaardige melk en blijf dit geheel gedurende 2 minuten goed doorslaan met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg vervolgens de uitgeknepen gelatine eraan toe en klop het geheel nog even een paar minuten goed door met een garde. Voeg vervolgens ook de klopfix toe en blijf nog een paar minuten goed kloppen met een garde. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk klontjes in de banketbakkersroom zitten.

Breng het geheel vervolgens over in en diep bord of schaal en zet dit in de koelkast om op te stijven. Als je tompoucen wil maken, kan je de banketbakkersroom het beste in een kleine ovenschaal af laten koelen. Je kan dan na het opstijven stukjes afsnijden die perfect tussen je tompoucen passen. Laat het geheel voor ongeveer 3 uur opstijven. En dan is je banketbakkersroom klaar en kan je beginnen met het bakken van een pareltje!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Reacties

  1. Hoi Annemieke,

   Ik heb het per plakje gebakken. Om redenen ben ik even offline geweest en ik zag dat het recept van de tompoucen nog niet online staat. Die zal ik binnenkort even online gooien!

   Succes ermee!

   Groet,
   Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.