Houd jij van de combinatie van kokos en chocolade, dan is deze bounty brownie écht het bakrecept dat je moet maken! Ik hou er in ieder geval ontzettend van. Je kon me vroeger echt wakker maken voor de enige echte bounty. Helaas mag ik deze niet meer, maar gelukkig zijn er genoeg vervangers op de markt die ik wél kan eten. En wat dacht je van zélf een creatieve bounty brownie bakken? Dit recept is echt heel makkelijk te maken. Je kan de brownie zelf maken, maar je kan ook (als je deze in huis hebt) de kant en klare glutenvrije en lactosevrije brownie bakmix van de Lidl gebruiken. Helaas zit deze nog steeds niet in het vaste assortiment, dus moet je geluk hebben dat je deze op de twee momenten in het jaar dat het kan gekocht hebt. Heb je deze niet? Wees niet getreurd, want met dit heerlijke recept maak jij zelf je eigen brownies! Het kost dan alleen wat meer tijd. Lees hieronder snel hoe jij deze glutenvrije en melkvrije bounty brownie zelf maakt!
Ingrediënten bounty brownie
Voor 10 personen
Optie 1: Als je de brownie met de glutenvrije brownie bakmix van de Lidl maakt:
- Glutenvrije brownie bakmix Lidl
- 120 gram appelmoes
- 175 gram plantaardige boter
- 100 mL kokosmelk van Alpro
Optie 2: Als je de brownie met het brownie recept van Het Baklab maakt:
- 200 gram plantaardige boter
- 170 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte Doves Farm)
- 180 gram appelmoes
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 300 gram pure chocolade
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Sprinkels van Dr. Oetker (let erop dat deze glutenvrij zijn!
Bij beide opties: de kokos bounty stukjes
- 180 mL kokosmelk van Alpro
- 60 gram suiker
- 30 gram plantaardige boter
- 150 gram kokos rasp
Verder nodig
- Mixer
- Bakvorm
Bereiding bounty brownie
Zoals je hier boven ziet zijn er twee verschillende opties waarmee je de bounty brownie kan maken. Optie 1: met de glutenvrije brownie bakmix van de Lidl of optie 2: met het brownie recept van Het Baklab. Als je voor optie 1 gekozen hebt: volg dan de bereiding die op de verpakking van de bakmix staat. Indien je voor optie 2 gekozen hebt: klik dan hier voor de bereiding van het recept. Bij beide opties wacht je met het afbakken van de brownie, omdat je voordat het de oven gaat de bounty stukjes nog toe moet voegen.
Voor het maken van de bounty stukjes mix je alle ingrediënten voor de kokos bounty stukjes met elkaar. Kneed het geheel tot een bal. Maak balletjes zo groot als je wilt en duw deze in het beslag. Zorg ervoor dat je niet te grote stukken in één keer in het beslag doet, want dat zal ervoor zorgen dat de bounty brownie straks uit elkaar zal vallen.
Indien je de Lidl bakmix gebruik, bak je het geheel gedurende 35 minuten af. Indien je Het Baklab recept gebruikt dan bak je de brownie in 60 minuten af. Laat de brownie, na het afbakken, in de oven afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de brownie niet zal scheuren of inzakken.
Geniet van je overheelijke bounty brownie! Ik hoop dat het recept duidelijk uitgewerkt is met beide opties. Indien het niet duidelijk is en je tips hebt, laat het me dan vooral weten!
Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Of deze glutenvrije bounty brownie gemaakt? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.
Zou het ook met de biologische kokosmelk kunnen van ah. Ik wil het liefst zo min mogelijk soda in mijn eten verwerken?
Ja, ik vermoed dat dat wel moet lukken!