Zoet

Bounty taart

Vroeger toen ik nog alles kon eten waren bounty’s hét snoepgoed waar je me blij mee kon maken. Ik herinner me nog dat ik als klein meisje samen met mijn broertje en moeder weleens voor de lol met de trein ging reizen. Gewoon omdat dat toen als klein meisje nog heel erg leuk en spannend was. In de spoorwinkel kocht mijn moeder dan een railrunner kaartje voor ons. Als kers op de taart mochten we dan ook altijd wat lekkers uitzoeken in de winkel. Eigenlijk ging ik altijd voor de bounty omdat ik dat gewoon héél erg lekker vond. Sinds ik weet van mijn voedselintoleranties heb ik af en toe vegan bounty’s gegeten maar dat vond ik het allemaal net niet. Eigenlijk heb ik het ook nooit zelf proberen te maken. Waarom niet? Geen idee, want volgens mij is het best makkelijk. Stiekem staan ze al een tijdje op mijn to do lijstje, maar het komt er maar niet van. In ieder geval heb ik wel een hele lekkere bounty taart gemaakt die de behoefte naar bounty’s onmiddellijk vervult. Spring snel de keuken in om deze taart te maken, want deze glutenvrije, zuivelvrije en eivrije bounty taart wil je zeker niet missen!

Heb je na het maken van deze bounty taart nog kokosmelk over? Dan kun je deze eenvoudige kokosmakronen maken!

Ingrediënten bounty taart
Voor een springvorm met een diameter van 16 cm

Voor de bodem

  • 150 gram zoete aardappel
  • 60 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kokos

Voor de kokoslaag

  • 120 ml kokosmelk (afkomstig uit een blikje)
  • 130 gram geraspte kokos
  • 40 gram witte kristalsuiker
  • 30 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel

Voor de pure chocolade ganache 

  • 80 ml kokosmelk (afkomstig uit een blikje)
  • 80 gram pure chocolade
  • Een klontje plantaardige boter

Verder nodig

  • Springvorm met een diameter van 16 cm of een andere bakvorm
  • Plantaardige boter, om in te vetten
  • Bakpapier
  • Mixer

Gebruik je liever een grotere of een kleinere bakvorm? Klik dan hier voor andere maatverhoudingen.

Bereiding bounty taart

Verwarm de oven voor op 175 °C. 

Schil allereerst de zoete aardappel en snij deze in stukjes. Doe de in stukjes gesneden zoete aardappel in een pan en kook ze in water totdat ze gaar en zacht zijn.

Weeg ondertussen het glutenvrije zelfrijzend bakmeel af. Doe in een kom en voeg de cacaopoeder, bruine basterdsuiker, kokosolie en kokos toe. Voeg als de zoete aardappel zacht en gaar is de zoete aardappel toe. Mix het geheel totdat het het goed door elkaar gemixt is. Er mogen geen klontjes meer in het beslag zijn. Terwijl het beslag gemixt wordt, kun je de bodem van de springvorm beleggen met bakpapier. Vet vervolgens de randen van de bakvorm goed in zodat de bounty taart er straks makkelijk uit gehaald kan worden. Als alles goed gemixt is doe je het beslag in de bakvorm en zet je dit voor 15 minuten in de oven van 175 °C.

Terwijl het beslag in de oven staat te garen kun je verder met de kokoslaag van deze taart. Doe de kokosmelk, kokos, suiker en het glutenvrije zelfrijzend bakmeel in een kom. Kneed deze kleverige laag met je handen door elkaar totdat alles goed door elkaar gemengd is.

Haal na vijftien minuten de bakvorm met de zoete aardappel brownie uit de oven. Zet de oven nog niet uit! Verdeel vervolgens de net gemaakte kokoslaag over de brownie heen. Zorg ervoor dat deze kokoslaag goed verdeeld is. Als je klaar bent zet je de bakvorm nog voor 10 minuten in de oven van 175 °C.

Laat de taart even afkoelen en ga dan verder met de chocolade ganache. Verwarm de kokosmelk in een pannetje totdat het begint te koken. Voeg vervolgens de pure chocolade en het klontje boter toe. De boter voeg je toe om de chocolade ganache mooi te laten glimmen, dit is mooier als de taart uiteindelijk af is. Roer voorzichtig de chocolade en de boter door de warme kokosmelk totdat alles goed door elkaar gemengd is. Let erop dat er geen klontjes in je ganache aanwezig zijn. Als alles mooi gemengd is, giet je het chocolade mengsel over je taart heen. Strooi er vervolgens kokos overheen om de taart af te maken. Zet de taart vervolgens voor enkele uren in de koelkast om de chocolade ganache laag op te laten stijven. 

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.