Zoet

Brownie met de glutenvrije mix Lidl

Twee keer in het jaar heeft Lidl glutenvrije actieproducten te koop. Veel van deze producten vind ik ontzettend lekker. Ik zorg er dan dus ook altijd voor dat ik tijdens zo’n glutenvrije actieweek weer een voorraad in sla voor het komende half jaar. Ik vind het nog steeds jammer dat de Lidl de glutenvrije producten niet vast in het assortiment heeft, want ik denk dat een hoop anderen daar ook heel blij mee zouden zijn.

Één van de producten die de Lidl altijd tijdens deze glutenvrije actieweken heeft is een glutenvrije brownie mix. Dit is een ontzettend lekkere glutenvrije mix waar je een overheerlijke brownie mee kan maken. Op de verpakking staat dat je melk en eieren toe moet voegen, maar wist je dat je deze brownie mix ook héél makkelijk eivrij en melkvrij kan maken? In dit recept laat ik zien hoe je met deze eenvoudige bakmix zelf een heerlijke glutenvrije, melkvrije en eivrije brownie op tafel kan toveren! En dat met een hele makkelijke bakmix. Wat wil je nog meer?

 

Ingrediënten brownie

  • De glutenvrije brownie bakmix van de Lidl (die ze helaas maar twee keer in het jaar hebben)
  • 125 gram appelmoes
  • 175 gram plantaardige boter
  • 100 ml kokosmelk

Verder nodig

  • Mixer
  • Spatel
  • Eventueel poedersuiker

Bereiding brownie

Verwarm de oven voor op 170 °C. Ik gebruikte een hetelucht oven, dus als je een elektrische oven gebruikt moet je de temperatuur ongeveer 10 graden hoger zetten. Bij de glutenvrije brownie mix van de Lidl zitten chocolade druppels. Houd deze chocolade druppels apart en voeg alle andere ingrediënten bij elkaar in een mengkom. Mix alle ingrediënten gedurende vijf minuten tot een glad beslag. Zorg ervoor dat alle boter ook goed door het beslag heen gemixt is, zeker als de boter nog koud is. 

Als het beslag glad gemixt is kan je de helft van de chocolade druppels door de mix heen spatelen. Je kan er ook voor kiezen om deze druppels later, voordat het de oven in gaat, over de mix te strooien zodat het er feestelijk uit ziet. De keuze is aan jou!

Bij de bakmix is een papieren/plastic bakvorm geleverd welke je in elkaar kan vouwen. Vouw deze in elkaar volgens de gebruiksaanwijzing en breng het beslag over in dit bakje. Voeg de laatste chocolade druppels hier overheen. Bak de brownie vervolgens voor 35 minuten in de hete oven af.

Laat de brownie vervolgens in het midden van de oven afkoelen. Als de brownie afgekoeld is kan je deze eventueel nog garneren met poedersuiker voor een mooier effect. De brownie is verpakt een week te bewaren. Dat wordt genieten dus! 

Wat is jouw favoriete product van de Lidl?

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.