Zoet

Chocolade karamel zeezout slof

Zoals ik al eerder op Social Media liet zien, ben ik echt dol op de vegan Caramel Seasalt chocolade van het merk Hands Off. Ik denk ik deze chocolade een half jaar geleden ontdekt heb, en ik kan wel zeggen dat ik er lichtelijk aan verslaafd ben. Op het moment dat ik zo’n chocoladereep in huis haal is het binnen 2 dagen op, als dat het al haalt. De chocolade doet me denken aan melk chocolade en heeft een heerlijke combinatie van karamel, zeezout en hazelnoot. Ik vind het ZO lekker! Voor mij werd het dus tijd om hier eens een taart mee te gaan bakken, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik nooit een taart met mijn favoriete chocolade gemaakt heb. Bij deze dus een recept voor deze heerlijke chocolade karamel zeezout slof!

Deze slof ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens heel erg lekker! En weet je? De slof is ook nog eens heel erg makkelijk te maken. Ook als je niet zo heel veel ervaring met bakken hebt dan kán jij dit! Lijkt dit je dus lekker? Twijfel dan niet en spring de keuken in om deze heerlijke taart te maken. Want zeker als je van chocolade houdt, vind je deze ook heel erg lekker! Ik heb deze taart vorige week getrakteerd op mijn werk omdat ik vanaf donderdag een andere functie op een andere afdeling ga beoefenen. Deze overheerlijke taart werd goed ontvangen door mijn (bijna) oud-collega’s!

De slagroom uit een spuitbus klop je in dit recept op met twee zakjes Klopfix. Het klinkt misschien vreemd… Maar dit zorgt voor stevige slagroom en dat is ideaal op baksels zoals deze!

Houd je net als ik ook zo van chocolade in baksels? Wellicht is deze overheerlijke Amerikaanse brownie dan ook wel wat voor jou!

 

Ingrediënten chocolade karamel zeezout slof
Voor 10 personen

Voor de bodem

Voor de topping

Overige benodigdheden

  • Garde
  • Mengkom
  • Mixer met deeghaken
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Sloffenvorm of anders een cakevorm/taartvorm

Bereiding chocolade karamel zeezout slof

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Ik gebruik een hetelucht oven, dus als je een andere oven gebruikt zet je de oven 10 ºC hoger. Ga vervolgens door met het maken van de cakemix. Voeg alle ingrediënten samen in een mengkom: het halve pak cakemix, de appelmoes, de plantaardige boter en een scheutje plantaardige melk. Mix het geheel tot een vloeibaar beslag. Het beslag zal nog een beetje dik blijven, dit maakt niet uit. Als het geheel goed gemixt is voeg je de stukjes chocolade toe aan het beslag. Spatel dit rustig met een spatel door het beslag heen. 

Vet een bakvorm in met plantaardige boter en giet het beslag hierin.  Bak het geheel vervolgens voor 40 minuten af in het midden van de oven. Laat hierna de slof goed afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stappen, anders zal de slagroom smelten.

Laat de cake dus volledig afkoelen. Begin als de cake volledig is afgekoeld met het opkloppen van de slagroom (uit de spuitbus) met twee zakjes klopfix. Doe dit als volgt: spuit de slagroom leeg in een kom, voeg twee zakjes klopfix toe en mix het geheel met een mixer totdat het stijf is. De stijve slagroom kan je nu met een spuitzak op de cake spuiten. Heb je geen spuitzak? Dan kan je ook een boterhamzakje gebruiken waar je het puntje van af knipt. Zet vervolgens de ronde stukjes chocolade van de Hands Off chocoladereep in de slagroom.

Vervolgens smelt je de chocolade au bain marie. Breng de gesmolten chocolade over in een boterhamzakje. Knip het puntje van het boterhamzakje af en verdeel de chocolade over de taart heen. Vind je dit niet handig? Dan kan je ook gewoon voorzichtig met een lepel de gesmolten chocolade over de taart heen brengen.

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.