Zoet

Chocolade kokos dadelballen

Chocolade, kokos en dadels zijn naar mijn inziens een hele goede combinatie. Bij  Hills & Mills in Delft, een restaurant waar ik heel erg graag naartoe ga en ook veilig kan eten (een aanrader!), kreeg ik bij de thee kleine cacaoballetjes. Een heerlijke snack om tussendoor even wat kleins te kunnen eten. Thuis ben ik vervolgens aan de slag gegaan met kokos, dadels en cacao. Uiteindelijk kwamen er ook nog rozijnen bij kijken die de chocolade kokos dadelballen nóg lekkerder maken. Dit super makkelijke recept is heel eenvoudig te maken! Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en daarnaast heb je alleen maar een staafmixer nodig om ze te kunnen maken. Je hebt zelfs geen oven nodig! Binnen no time heb jij je eigen chocolade kokos dadelballen op tafel getoverd. Heerlijk als een gezond en voedzaam tussendoortje!
Ingrediënten voor de chocolade kokos dadelballen
Voor zeven -vrij grote- balletjes

  • 70 gram dadels
  • 30 gram rozijnen
  • 3 flinke eetlepels kokos
  • 1/2 eetlepel cacao

Verder nodig

  • Staafmixer

Bereiding chocolade kokos dadelballen
Wel de dadels en de rozijnen apart van elkaar in water. Doe dit door ze ongeveer twintig minuten in lauwwarm water te leggen.

Haal na twintig minuten de dadels uit het water en maal deze fijn met een staafmixer tot een gladde pasta. Voeg aan deze pasta twee flinke eetlepels kokos, een halve eetlepel cacao en de gewelde rozijnen toe. Kneed het geheel tot een kleverig mengsel. Vorm vervolgens van dit kleverige mengsel met je handen balletjes en rol deze balletjes door de overgebleven kokos.

Leg de balletjes vervolgens voor een paar uur in de koelkast om het op te laten stijven. Na deze paar uur zijn de balletjes klaar en kun je ze eindelijk eten! Geniet ervan!

Vind je kokos en chocolade ook zo’n geweldige combinatie en vind je no-bake recepten ook handig? Op Het Baklab staat nog een recept online met chocolade en kokos waar je géén oven voor nodig hebt. Klik hier snel voor het recept van deze kokos-chocoladetaartjes!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.