Pasen, Zoet

Dadel abrikozenbrood

Het is me helaas nog steeds niet gelukt om een goed brood te kunnen bakken. Soms zou het zo ontzettend makkelijk zijn om voor de lunch gewoon lekker brood mee te kunnen nemen. Maar helaas, wellicht in de toekomst. Als iemand nog hele goede tips heeft om brood te kunnen bakken dan hoor ik deze graag! Voor Pasen wilde ik toch wat lekkers bakken. Dit brood heeft zoveel (lekkere) toevoegingen dat het lekker vult en heel erg lekker van smaak is. Morgen heb ik een paasbrunch en ik neem dit broodje zeker weten mee! Het is heel eenvoudig om te maken en ik weet zeker dat iedereen dit kan!
Ingrediënten dadel abrikozenbrood
Voor een brood van 30×10 cm

 • 100 gram kokosolie
 • 160 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte AH Vrij van gluten meelmix)
 • 100 gram appelmoes
 • 250 gram dadels
 • 100 gram gedroogde abrikozen
 • 2 eetlepels sojamelk
 • 1 zakje bakpoeder
 • 2 appels
 • 1 el speculaas kruiden
 • Snufje zout

Verder nodig

 • Mixer
 • Plantaardige boter om in te vetten
 • Een ovenschaal

Ik gebruikte een kleine ovenschaal van 30×10 cm. Houd er dus rekening mee dat als je een groot brood wil maken je de ingrediënten ook vermenigvuldigt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op!

Bereiding dadel abrikozenbrood
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil allereerst de appel. Snijd de appel vervolgens in kleine stukjes. Snijd de gedroogde abrikozen en dadels ook in kleine stukjes. 

Maak vervolgens het beslag. Voeg de kokosolie, bakpoeder, bloem, appelmoes en speculaaskruiden in een kom. Mix het geheel vervolgens tot een mooi beslag. Het beslag wordt niet ontzettend dik, dus zorg ervoor dat je het geheel echt goed mixt. Als alles goed gemixt is (let hierbij ook echt goed op de kokosolie!) voeg je de appel, dadels en gedroogde abrikozen toe. Dit kan je er gewoon doorheen spatelen.

Vervolgens bak je het geheel in 30 minuten af. Makkelijker kon het niet toch?

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.