Blog

Dit was januari 2021!

Het is alweer 31 januari. De eerste maand van 2021 zit er alweer op! Tijd om eens een overzicht te maken van de afgelopen maand. Zo heb ik bijvoorbeeld twee producten ontdekt die écht heel lekker zijn en die ik heel graag met jullie wil delen. Daarnaast heb ik een heel lekker recept gemaakt die ik nog eens graag wil benadrukken. En ook op persoonlijk vlak heb ik leuke dingen gedaan en meegemaakt waarvan ik een paar dingen met jullie wil delen.

Blog

Op mijn blog deelde ik voor het eerst mijn verhaal. Hoe ik met een berg gezondheidsklachten uiteindelijk tot een diagnose gekomen ben en hoe ik dit met strenge dieetvoorschriften onder controle weet te houden. Ik heb veel reacties op deze blog gekregen, omdat dit verhaal (helaas) voor veel anderen herkenbaar is. De link naar de blog vind je hier en is zeker de moeite waard om te lezen!

Slagroom passievruchtentaart

Ook maakte ik in januari een heel lekker nieuw recept, namelijk slagroom passievruchtentaart. En wow, wat is deze lekker! Het recept vind je hier en is zéker de moeite waard als je van passievrucht houdt!

Nieuwe producten

In januari ontdekte ik twee overheerlijke producten die ik graag met jullie wil delen!

Allereerst ontdekte ik deze plantaardige ”geitenkaas”. Kaas is iets wat ik al vanaf het begin enorm mis. Gelukkig komen er steeds meer goede vervangers op de markt die mij aan mijn kaasbehoefte kunnen voldoen. Bij de Jumbo vind ik deze plantaardige geitenkaas plakken van het merk Nature & Moi. Ik had er al eerder positieve dingen over gehoord, maar nog nooit gegeten. En ik was echt blij verrast! Écht jongens, als jullie van (geiten)kaas hielden dan moeten jullie deze echt eens proberen. Ik vind de geitenkaas smaak wel wat milder dan bij ”normale” geitenkaas, maar verder is het pakje hier al bijna leeg gegeten!


Ten tweede (her)ontdekte ik de pizzabodems van Schär. Deze pizzabodems zijn glutenvrij, lactosevrij én eivrij. Ik belegde de pizzabodem met tomatensaus, paprika, ui, salami en plantaardige kaas van Violife. Wat mij betreft een perfecte combinatie. De bodems worden echt heel luchtig en knapperig in de oven. Sinds de receptuur van de bodems veranderd zijn ben ik hier écht heel enthousiast over. Ik kocht de pizzabodems bij de Albert Heijn, maar als het goed is zijn ze bij meerdere supermarkten te vinden.

Persoonlijk

Ook op persoonlijk gebied heb ik toffe dingen meegemaakt. Zo bestelden we eten bij een heerlijk restaurant in Delft, ging ik duiken in mijn droogpak én heb ik af en toe van het heerlijke weer genoten!

Op Instagram (volg mij met #hetbaklab) deelde ik dat ik het restaurant ”De Verbeelding” in Delft ontdekte. Vanwege Corona kan je natuurlijk alleen eten bestellen. Vooraf heb ik contact met de restauranteigenaren opgenomen met de vraag wat er mogelijk was en gelukkig was er heel veel mogelijk. De communicatie met betrekking tot allergenen verliep soepel via WhatsApp en even later stonden ze hier voor de deur met heerlijk glutenvrij, lactosevrij en eivrij eten. Ik vind dit restaurant écht een aanrader. En jongens, ik vind écht dat we de restaurants gedurende deze moeilijke tijd zoveel mogelijk moeten steunen. Mocht het kunnen, bestel een keertje extra bij je favoriete restaurant want ik kan me heel goed voorstellen dat het voor restauranteigenaren momenteel écht heel moeilijk is. Vanwege Corona kan je natuurlijk alleen bestellen en dus hebben we daar eten besteld. Klik hier voor de link naar de website van het restaurant.

Een andere hobby naast bakken en het bijhouden van deze blog is duiken. Ik ben hier in 2017 mee begonnen en inmiddels heb ik al meerdere duiken in Nederland, Europa en op Curacao gemaakt. Eind 2020 schafte ik een droogpak aan zodat ik ook in de winter door kon gaan duiken. Ik vind het heerlijk om in het weekend richting Zeeland te rijden en daar een duik te maken. Ik begeef me dan voor even in een totaal andere wereld. De rust onder water doet me altijd goed en vaak zijn er super toffe dingen te zien. Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland enorm grote kreeften te zien zijn en dat er in het voorjaar én in de zomer sepia’s te zien zijn?  Mocht je duiken en nog nooit in Nederland gedoken hebben: het is écht de moeite waard om eens te proberen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.