Pasen, Zoet

Feestelijke brownies

Vroeger had ik een heel lekker recept voor een flinke chocoladetaart. Deze taart was enorm machtig maar viel altijd heel erg goed in de smaak. Ik was nooit op het idee gekomen om het recept om te schrijven glutenvrije-, zuivelvrije en eivrije variant omdat ik eigenlijk nooit meer aan die taart gedacht had. Toen ik samen met een vriendin enkele maanden geleden glutenvolle en ”allergeenvolle” taarten ging bakken moest ik ineens aan deze taart denken. Waarom schrijf ik het recept niet om dacht ik? Mijn vermoeden was dat dit recept ook heel erg lekker was in ”mijn” variant. En dat klopte! Deze feestelijke taartjes zijn niet alleen heel feestelijk om naar te kijken, maar zijn ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten feestelijke brownies
Voor 8 stuks

Voor de feestelijke brownies

 • 220 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte AH vrij van gluten meelmix)
 • 300 gram appelmoes
 • 100 gram witte kristalsuiker
 • 30 gram plantaardige boter
 • een zakje bakpoeder
 • een zakje vanillesuiker
 • 300 gram pure chocolade (let erop dat deze ook echt melkvrij is!)
 • 100 gram walnoten
 • Snufje zout
 • Leuke suiker versielseltjes voor op de taartjes

Verder nodig

 • Plantaardige boter om de bakvormpjes in te vetten
 • Kookringen of een muffinbakvorm

Bereiding feestelijke brownies
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd allereerst de boter in blokjes en doe deze in een steelpan of een andere pan met dikke bodem. Breek de pure chocolade hier overheen en laat samen op een klein pitje smelten. Roer wel regelmatig in de pan, want je moet ervoor zorgen dat het geheel niet aanbrandt. 

Als de chocolade met de boter gesmolten is meng je de suiker, appelmoes en vanillesuiker goed met elkaar. Spatel vervolgens de chocoladeboter die je hierboven gemaakt hebt door dit mengsel heen. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Vervolgens voeg je het bakmeel toe en spatel je het geheel goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes meer aanwezig zijn, maar dat het een mooi beslag wordt. Doe dit niet met een mixer. Voeg vervolgens de walnoten toe. Ik heb ze voordat ik ze toevoegde in stukjes gehakt, zodat er alleen stukjes walnoten in de taartjes aanwezig waren. Als laatste versier je de taartjes met de suikersnoepjes naar keuze. Zo wordt het een heel mooi en feestelijk geheel!

Vet vervolgens de bakvormpjes die je wil gebruiken in. Ik heb kookringen gebruikt, maar je zou ook gewoon een muffinbakvorm kunnen gebruiken. Bak het geheel voor 25 minuten af. Haal het vervolgens uit de oven en laat het afkoelen.

Ik vond deze taartjes heel erg lekker om met zelfgemaakte jam en sojaslagroom te eten. Ook vond ik het lekker om de taartjes voor het eten even op te warmen in de oven. Het kan allemaal, maar ze zijn zo ook heel erg lekker!

En dan is het tijd om te genieten! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.