Kerst, Zoet

Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes zijn bekende koekjes die uit Engeland komen. De koekjes worden voornamelijk gemaakt als poppetjes, maar zijn ook bekend als de mooi versierde huisjes die rond Kerst gemaakt worden. De koekjes worden dan versierd met icing of glazuur. Ik had nooit eerder gingerbread koekjes gemaakt, maar ze stonden wel al een hele tijd op mijn ”to do list” omdat ik de koekjes altijd heel leuk vind met alle versiersels. Afgelopen weekend besloot ik een poging te wagen. Ik vond het super leuk om deze koekjes te maken. Ze zijn eenvoudig te maken en na het bakken kan je ze ook nog eens leuk versieren!

Ingrediënten gingerbread koekjes
Voor ongeveer 35 stuks

  • Gemberkoekjes mix van Holland & Barrett (klik hier voor de link!)
  • 90 gram plantaardige boter
  • 95 gram schenkstroop
  • Decoratiestiften (optioneel en ik gebruikte deze van Dr. Oetker)

Verder nodig

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Mixer met deeghaken en mengkom
  • Uitsteekvormpjes
  • Extra glutenvrij bloem voor het uitrollen van het deeg

Bereiding gingerbread koekjes
Voeg de gemberkoekjes bakmix met de boter en de schenkstroom samen in een mengkom. Mix op hoge snelheid alles door elkaar totdat zich een deeg gevormd heeft. Als je geen mixer met deeghaken hebt kan je ook alles met je handen kneden.

Verpak het deeg in plastic folie en laat deze minstens een uur in de koelkast rusten. In deze tijd kunnen de smaken goed in het deeg trekken.

Haal na een uur het deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 °C. Ik heb een hete lucht oven gebruikt, dus als je een andere oven gebruikt kan je de temperatuur 10 °C instellen.

Bestrooi het aanrecht met wat glutenvrij bloem zodat het deeg makkelijker uit te rollen in. De deegroller kan je eventueel ook bestuiven met glutenvrije bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm en steek de koekjes uit met je uitsteekvormpje. Leg de uitgestoken koekjes op een baklplaat welke bekleed is met bakpapier. Bak de koekjes vervolgens in 10 minuten af in de voorverwarmde oven.

Als je de koekjes nog wil versieren laat je de koekjes eerst volledig afkoelen. Vervolgens kan je deze met de decoratiestiften versieren.

En dan is het tijd om te genieten! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.