Noord-Holland

Glutenvrij en lactosevrij uit eten Den Helder

Den Helder is de meest noordelijke plaats in Noord-Holland. Hier bevindt zich de thuishaven van de Koninklijke Marine. Hierdoor zijn er talloze Marine gerelateerde activiteiten vinden. Van de marinebasis tot aan het marinemuseum. Daarnaast zijn er ook mooie lange stranden waar je heerlijk kan vertoeven. Daarnaast vinden er veel vaartochten de Noordzee op. Ook is het dé plek voor de overvaart naar Texel. Ik schreef al eerder een artikel over glutenvrije en lactosevrije restaurants op Texel. Deze vind je hier. In dit atikel laat ik je de plekken zien waar je in Den Helder glutenvrij en lactosevrij uiteten kan! Met behulp van jullie input en ideeën is dit artikel tot stand gekomen!

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Den Helder? Dan is deze kaart erg handig!

Grandcafé 4711 aan Willemsoord 51c

Bij Grandcafé 4711 is glutenvrij en lactosevrij eten geen probleem. Overleg wel eerst met de keuken. De patat is ook niet glutenvrij omdat deze niet in een glutenvrije frituur gefrituurd wordt, maar gebakken aardappeltjes zijn wel glutenvrij en lactosevrij. Je kunt hier heerlijk eten, dus het is zeker een aanrader! Een link naar het restaurant vind je hier.

Lands End aan het Havenplein 1

Bij Lands End kan je overnachten én dineren bij de buren. Het ligt aan een prachtig plekje aan het water op het uiterste puntje van Noord-Holland. Alleen voor het mooie uitzicht is dit restaurant al de moeite waard! Het restaurant beschikt over een aparte allergenenkaart. Erg handig dus! Een link naar het restaurant vind je hier!

Visrestaurant/Café Neptunes aan het Nieuwe Diep 34

Bij dit restaurant kan je terecht voor heerlijke vis- en vleesgerechten. In overleg met de keuken is er van alles mogelijk, dus overleg goed met de keuken voor de mogelijkheden. Een link naar het restaurant vind je hier!

 

Leuk! eten en drinken aan de Willemsoord 60A

Bij dit restaraunt kan je even lekker zitten om te lunchen of te dineren. In overleg met de keuken is van alles mogelijk, dus doe dat vooral! Er is geen aparte menukaart beschikbaar voor glutenvrij en lactosevrij eten. Desalniettemin is het wel echt de moeite waard om hier eens langs te gaan. Een link naar het restaurant vind je hier.

 

Stadscafé Flow aan de Beatrixstraat 62

Bij stadscafé Flow kan je terecht voor een heerlijke steak of burger. Je kan er ook terecht voor een kopje koffie en een lunch. Ook hier is geen aparte menukaart, maar in overleg met de keuken is er wel van alles mogelijk. Ik heb meerdere mensen gelezen die hier goede ervaringen hebben! Een link naar het restaurant vind je hier.

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.