Zuid-Holland

Glutenvrij en lactosevrij uit eten in Delft

Delft is echt een ontzettend leuke stad om te zijn! Delft heeft een ontzettend mooi oud centrum waar je je prima kan vermaken. Het heeft een sfeervol centrum, leuke terrasjes en je kan er heerlijk slenteren langs de grachten. Ook zijn er verschillende museu die leuk zijn om te bezoeken. In dit artikel laat ik jou dé leuke eetplekjes in Delft zien waar je glutenvrij, lactosevrij en eivrij kan eten!

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Delft? Dan is deze kaart erg handig!

Hills en Mills op de Oude Langendijk 6

Een restaurant dat niet mag ontbreken in dit lijstje is Hills en Mills. Toen ik nog in de omgeving van Rotterdam woonde ging ik regelmatig naar dit restaurant om te lunchen of te dineren. Het is een heel klein restaurant, maar heeft ZO lekker eten! Een bezoekje aan Hills en Mills mag dus zeker niet ontbreken als je naar Delft gaat. Naast een lunch of diner kan je er ook lekkere en bijzondere drankjes en taartjes eten. De eigenaren zijn een mix van Nederlands en Pakistaans en dat is ook terug te proeven in het eten. Hier vind je de link naar het restaurant!


De verbeelding op de Verwersdijk 128

Een ander restaurant waar ik met grote regelmaat gegeten (of besteld gedurende Corona tijd) heb is de Verbeelding op de Verwensdijk 128. De verbeelding is een eetcafé waar je heerlijk kan eten en ze met je meedenken met betrekking tot allergieën en voedselintoleranties. Erg prettig! Ze hebben een aparte frituur waar de patat in gefrituurd wordt. Hier vind je de link naar het restaurant!

 

Tapas & Mezzes op de Vrouwjuttenland 14

Ik heb zelf geen ervaring met dit restaurant, maar ik weet van anderen dat ze hier heerlijk glutenvrije en lactosevrije tapas kunnen eten. Tapas & Mezzes is een gezellig tapas restaurant waar je onbeperkt tapas kan eten. Hier vind je de link naar het restaurant.

De centrale op de Voldergracht 2

Bij dit restaurant heb ik zelf ook geen ervaring, maar hiervan weet ik ook van anderen dat ze hier heerlijk glutenvrij en lactosevrij kunnen eten. De centrale is een restaurant en wijnbar waar je heerlijk kan eten en drinken. Bij het menu worden -als je dit wilt- bijpassende wijnen geserveerd. Ideaal als je van wijn houdt dus! De link naar het restaurant vind je hier.

Van der Dussen op de Bagijnhof 118

Dit restaurant zit iets buiten de binnenstad van Delft. Dit prachtige restaurant bevindt zich in een eeuwenoud pand en is alleen daarom de moeite al waard. De menukaart beschikt over een duidelijke allergeen aanduiding, waardoor al meteen duidelijk is wat er wel en niet mogelijk is. In overleg met de keuken is er altijd wel wat mogelijk! Een link naar het restaurant vind je hier.

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.