Zuid-Holland

Glutenvrij en lactosevrij uit eten in Den Haag

Zoals een liedje al zegt: Den Haag is een mooie stad achter de duinen. Den Haag is de hoofdstad van Zuid-Holland en een stad waar genoeg te beleven valt. Je kunt er shoppen, naar het Binnenhof,  naar paleizen gaan of musea bezoeken. In dit artikel deel ik met jou restaurants waar je glutenvrij, lactosevrij (melkvrij) en eivrij kan eten!

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Den Haag? Dan is deze kaart erg handig!

Restaurant ‘t Goude Hooft op de Dagelijkse Groenmarkt 13

‘t Goude Hooft is gevestigd in een oude herberg in Den Haag. Het is een sfeervol restaurant, waar je terecht kan voor een ontbijt, lunch of diner. Het is een gezellig restaurant waar je uitgebreid kan eten. De link naar het restaurant vind je hier.

Milú op de Driehoekjes 15

Bij Milú, in de binnenstad van Den Haag, hebben ze een uitgebreide dinerkaart waar je vlees, vis en vegetarisch kan eten. Op de uitgebreide menukaart staat heel duidelijk aangegeven wat glutenvrij is en lactosevrij is. De link naar het restaurant vind je hier!

 

The Penthouse – Rijkwijkseplein 786

Wil je wat duurder uiteten? Dan is dit écht een aanrader! Ik heb hier zelf hele goede ervaringen en ben hier een keer tijdens een werkuitje geweest. The penthouse ligt op de 42e verdieping waardoor je echt een prachtig uitzicht over Den Haag hebt. Alleen het ritje in de lift is al een feest. Het is hier écht de moeite waard! Hier vind je een link naar het restaurant.

Sla op Kerkplein 4A

Ga je liever op de gezonde tour en/of houd je van salades? Dan is Sla echt iets voor jou! Bij Sla hebben ze een heel uitgebreid assortiment aan rijke salades en bowls. Ook hebben ze heel veel lekkere sapjes en smoothies die je kan nemen. Hier vind je een link naar het restaurant!

Zebedeus – Rond de Grote Kerk 8

Bij Zebedeus kan je terecht voor een lunch, borrel en diner. Ze hebben een terras waar je met lekker weer heerlijk kan zitten. Ook op deze menukaart is duidelijk aangegeven wat glutenvrij en lactosevrij is. Daarnaast kan je vragen naar een speciale allergenenkaart waarbij duidelijk aangegeven is welke allergenen de gerechten bevatten. Ideaal dus! De link naar het restaurant vind je hier!

Bik Frietwerk op de Turfmarkt 228 

Zin in een heerlijk patatje? Dan ben je hier bij het goede adres! Je vindt een link naar Bik Frietwerk hier.

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.