Zuid-Holland

Glutenvrij en lactosevrij uit eten in Leiden

Leiden! De stad waar ik gestudeerd heb. Leiden is echt een ontzettend leuke en gezellige stad om een eens een dagje naartoe te gaan. De sfeer is fijn, er zijn leuke winkels en er zijn leuke terrasjes. Sinds kort is er een heel wandelpad langs de singel gelegd waardoor je langs de hele stad kan lopen. Heel tof om eens te doen! In dit artikel deel ik restaurants waar je glutenvrij, lactosevrij én eivrij kan eten in Leiden!

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Leiden? Dan is deze kaart erg handig!

Verboden Toegang op de Kaiserstraat 7

Verboden Toegang is een restaurant waar ik tijdens mijn studietijd regelmatig heb gegeten met studiegenoten. In 2017 schreef ik al eerder een blog over mijn ervaring in dit restaurant. Deze vind je hier. Ik vind het zelf een super gezellig restaurant en ik heb er altijd zorgeloos kunnen eten. Met de keuken is makkelijk te overleggen wat er wel en niet kan. Super fijn! Een link naar het restaurant vind je hier

 

De Stadthouder op de Nieuwe Rijn 13

Bij De Stadthouder kan je terecht voor een lunch, borrel en/of diner. Er is een aparte allergenenkaart beschikbaar waarop je heel makkelijk de allergenen kan zien. Het restaurant zit midden in het centrum en is daardoor een ideale plek om te gaan eten. Een link naar het restaurant vind je hier.

 

Dende op de Nieuwe Rijn 5

Ik heb hier zelf nooit gegeten, maar ik heb van anderen gehoord dat het hier ontzettend goed geregeld is met betrekking tot glutenvrij en lactosevrij eten. Ook hier kan je terecht voor een borrel, lunch en/of diner. Ook hebben ze hier lekkere cocktails. Ieder gerecht is hier sowieso glutenvrij verkrijgbaar, dus super handig! Een link naar het restaurant vind je hier.

Grand Cafe De Vriend aan de Doezastraat 43

In het prachtige monumentale pand is het Grand Cafe De Vriend gevestigd. Elk seizoen is er een nieuwe kaart en het schijn dat je daar heerlijk glutenvrij en lactosevrij kan eten. Je kan altijd overleggen met de kok om te kijken of je tot een lekker gerecht kan komen. Een link naar het restaurant vind je hier!

 

Het Prentenkabinet aan Kloksteeg 25

Het Prentenkabinet ligt in de oude Pieterswijk van Leiden en beschikt over een terras waar je bij zonnig weer heerlijk buiten kan zitten. Ook hier heb ik zelf nooit gegeten, maar ik heb er goede reacties over gehoord. Ik denk dus dat het zeker de moeite waard is! Een link naar het restaurant vind je hier!

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.