Friesland, Waddeneilanden

Glutenvrij en lactosevrij uit eten op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is tellend vanaf links gezien het vijfde waddeneiland. Het hoort bij de provincie Friesland. Het is de kleinste gemeente van heel Nederland. Allemaal leuke feitjes, maar je kan er ook heel erg leuk vakantie vieren! Schiermonnikoog is een schitterend eiland waar je heerlijk van de prachtige natuur kan genieten. Als je op vakantie bent wil je natuurlijk ook graag uiteten. In dit artikel laat ik je zien waar je op Schiermonnikoog glutenvrij, lactosevrij én eivrij kan eten. Er zijn op dit prachtige eiland namelijk genoeg restaurants waar dit kan! Ook laat ik je zien waar je kan overnachten.

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden om glutenvrij en lactosevrij uiteten te gaan. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Texel? Dan is deze kaart erg handig!

Overnachten en dineren bij Hotel Brasserie Brakzand op Langestreek 66

Hotel Brasserie Brakzand is op een mooi plekje in het centrum van Schiermonnikoog gelegen. Het is een mooi en sfeervol hotel. Je kan hier lunchen, dineren en blijven slapen. Informeer van te voren naar de mogelijkheden voordat je er naartoe gaat! Een link naar het hotel en restaurant vind je hier!

Overnachten en dineren bij Hotel van der Werff op de Reeweg 2

Hotel van der Werff ligt ook in het centrum van Schiermonnikoog. Het beschikt over hotelkamers en appartementen. Hoe leuk! Naast overnachten kan je hier ook terecht voor een glutenvrij diner of een glutenvrije lunch. Informeer van te voren wel even naar de mogelijkheden! Hier vind je een link naar het hotel. 

Overnachten en dineren bij Hotel Graaf Bernstorff op de Reeweg 1

Ook hotel Graaf Bernstorff is gelegen in het centrum van Schiermonnikoog. Je kan hier zowel een hotelkamer als een appartement boeken. Ook hier kan je terecht voor een glutenvrije en lactosevrije lunch en/of diner. Mocht je blijven overnachten, dan kan je ook terecht voor een ontbijt. Een link naar het hotel en restaurant vind je hier!

 

Uiteten Tox Bar op de Reeweg 7

Bij dit gezellige restaurant ben je aan het goede adres om wat lekkers te eten en te drinken. Je kan er eten, drinken én uitgaan. Meld van te voren dat je glutenvrij en lactosevrij moet eten en dan houden ze rekening met de wensen. Een link naar de website vind je hier!

Restaurant Het Wantij op de Langestreek 11

Restaurant Het Wantij is een écht familierestaurant in Schiermonnikoog. Hier hebben ze voor jong en oud glutenvrij lekkers. Je kan hier bijvoorbeeld zowel voor glutenvrije pizza of pannenkoeken kiezen. Let op, als je ook eivrij moet eten: let er dan op dat de pannenkoeken ook zonder ei zijn .Waarschijnlijk niet. Gelukkig hebben ze genoeg andere lekkere dingen! Een link naar de website vind je hier.

Standpaviljoen De Marlijn aan de Prins Bernhardweg 2

Even weg uit het centrum en aan het strand eten? JA! Daar hou ik van. Dat kan bij strandpaviljoen De Marlijn. Bij dit plekje kan je aan het strand een heerlijke glutenvrije maaltijd nuttigen. Vegetarisch, vlees of vis? Het kan allemaal! Informeer van te voren naar de mogelijkheden. Een link naar de website vind je hier.

Restaurant Norderstraun aan de Badweg 32

Een ander tof restaurant buiten het centrum is restaurant Norderstraun. Ook hier kan je heerlijk aan het strand eten! Bij een prachtige zonsondergang kan je hier heerlijk dineren. Of wat denk je van een lunch nadat je een ochtend op het strand gelegen hebt? Het kan hier allemaal! Daarnaast hebben ze zelfs overnachtingen die je kan boeken. Hoe leuk! Een link naar de website vind je hier

Snoepgoed en lekkers bij Peperhusjen op de Middenstreek 42

Oké, dit is geen restaurant waar je lekker uiteten kan maar ik wilde het jullie toch laten weten: bij het Peperhusjen kan je heerlijk glutenvrij snoepgoed en ander lekkers komen. Zeker de moeite voor een bezoek! Informeer ter plekken wat je wel en niet mag eten. Hier vind je een link naar de website. 

Lijst van nog meer restaurants

Bovenstaande restaurants zijn niet alle restaurants waar je veilig kan eten. Lijken bovenstaande restaurants je niks of bevind je je ergens anders op het eiland? Hieronder zijn nog meer restaurants waar je veilig zou moeten kunnen eten!

  • Hotel Restaurant Duinzicht aan de Badweg 17. Een link naar het hotel restaurant vind je hier.
  • MadeByMaud voor glutenvrije en/of vegan taartjes aan de Langestreek 17B. Een link naar dit leuke koffietentje vind je hier!
  • De halte bij de Berkenplas aan de Reeweg 4. Een link naar dit restaurant vind je hier!

Boodschappen Schiermonnikoog

Er is één redelijk grote supermarkt waar je je boodschappen kan doen. Dat is de Spar Brunekestreef op het volgende adres: Middenstreek 2 in Schiermonnikoog. Hier hebben ze wat glutenvrije producten die je kan kopen. Let erop dat op het moment van schrijven (januari 2022) de supermarkt op zondag gesloten is!

 

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.