Friesland, Waddeneilanden

Glutenvrij en lactosevrij uit eten op Terschelling

Terschelling is één van de prachtige Waddeneilanden en behoort tot de provincie Friesland. Naar mijn weten is het een prachtig eiland waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Je kunt er veel uiteenlopende activiteiten doen om tot een heerlijke vakantie te komen en lekker uit te rusten. Maar bij vakantie hoort natuurlijk ook uiteten gaan! En waar vind je restaurants waar je glutenvrij en lactosevrij in Terschelling kan eten?

In dit artikel laat ik je zien waar je op Terschelling glutenvrij, lactosevrij én eivrij kan eten. Er zijn op dit prachtige eiland namelijk genoeg restaurants waar dit kan! Daarnaast laat ik je zien waar je kan overnachten met een heerlijk glutenvrij, lactosevrij en eivrij ontbijt! Er zijn echt HEEL VEEL hotspots waar je heerlijk glutenvrij en lactosevrij kan eten!

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Terschelling? Dan is deze kaart erg handig!

Overnachten bij het HeartBreak hotel aan de Badweg 71

Laat ik beginnen met een plek waar je kan slapen én waar je glutenvrij kan ontbijten. Dat kan namelijk bij het Heartbreak Hotel. Het ligt aan het prachtige strand. Hoe leuk? Geef van te voren wel door dat je glutenvrij moet eten. De link naar de website vind je hier.

Overnachten bij het StayOkay Hostel Terschelling aan Het Land 2

Wil je goed maar toch goedkoop overnachten? Dat kan bij dit hostel. Je kan hier ‘s ochtends ook genieten van een glutenvrij ontbijt. De link naar de website vind je hier.

Grand Café Zeezicht aan de Willem Barentszkade 20

Bij Grand Café zeezicht kan je terecht voor koffie, lunch en een heerlijke borrelhap. En dat met zeeuitzicht! Hoe lekker? Daar wil je toch naartoe? Informeer van te voren naar de mogelijkheden. De link naar de website vind je hier.

Restaurant Storm aan de Torenstraat 27

Bij Restaurant Storm kan je terecht voor een heerlijke lunch, borrelhap of diner. Het is een erg gezellig eetcafé waar je lekker kan eten. Informeer van te voren uiteraard naar de mogelijkheden. Vraag ook of ze rekening willen houden met kruisbesmetting. Een link naar de website vind je hier.

 

IJssalon de IJszee aan de Boomstraat 2

Oh jongens, IK HOU VAN IJS. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Of het nou warm of koud is, dat maakt niet uit want ik vind het gewoon ontzettend lekker. En zeker met een glutenvrij ijshoorntje. Dat kan bij IJssalon de IJszee. Vraag wel even of ze rekening willen houden met kruisbesmetting! Een link naar de Facebooksite vind je hier!

Restaurant LOODS aan de Willem Barentszkade 39

Hou je van een internationale keuken? Dan ben je bij restaurant LOODS aan het goede adres. Hier kan je genieten van veel lekkere glutenvrije en lactosevrije gerechten. Daarnaast werken ze ook nog eens met échte Terschellinger producten. De link naar de website vind je hier.

Paviljoen West aan Zee aan de Badweg West 7

Heb je zin om aan het strand te eten? Dat kan bij Paviljoen West aan Zee. Hoe leuk! Ook  hier kan je weer genieten van allerlei glutenvrije en lactosevrije gerechten. Informeer van te voren wel even naar de mogelijkheden. De link naar de website vind je hier.

Italiaans restaurant VITO aan de Oosterburen 30

Houd je ook van Italiaans eten? Ik wel! En dat kan ook op Terschelling. Bij Italiaans restaurant VITO kan je heerlijk eten. Informeer van te voren. De link naar de website vind je hier.

Tapas restaurant De Reis aan de Dorpsstraat 58

Houd je van tapas? Dan heb ik goed nieuws want dat kan bij Spaans restaurant De Reis. Je kan hier heerlijk geniten van glutenvrije én lactosevrije tapas. Overleg wel met de keuken. De link naar de website vind je hier.

Zandzeebar aan de Badwegformerum 6

Hou je er net zoals ik ook van om aan het strand te eten? Dan is de Zandzeebar wellicht ook wat voor jou. Ook hier kan je aan het strand eten. Ze hebben meerdere glutenvrije en lactosevrije maaltijden die je kan eten. Een link naar de website vind je hier

 

Lijst van nog meer restaurants

Bovenstaande restaurants zijn niet alle restaurants waar je veilig kan eten. Lijken bovenstaande restaurants je niks of bevind je je ergens anders op het eiland? Hieronder zijn nog meer restaurants waar je veilig zou moeten kunnen eten!

 • Paviljoen de Walvis aan de Groene Strand. Hier vind je de link naar de website.
 • Hotel Oepkes aan de Ruyterstraat 3. Hier vind je de link naar de website.
 • Koffiehuis ‘t Wakend oog aan de Torenstraat 2.
 • Brasserie Brandaris aan de Boomstraat 3. De link naar de website vind je hier.
 • Restaurant El Mundo aan de Boomstraat 31. De link naar de website vind je hier.
 • Pizzeria en restaurant Isola Bella. De link naar de website vind je hier.
 • Strandpaviljoen De Branding aan de Midsland aan Zee 457. De link naar de website vind je hier.
 • Frits snacks aan de Formerum 13A. De link naar de website vind je hier.
 • Eet- en terrascafé de Rustende Jager aan de Molenweg. De link naar de website vind je hier.
 • Café restaurant onder de pannen aan de Heerenweg 22. De link naar de website vind je hier.
 • Pannenkoekenhuis Hans en Grietje aan de Westerburgen 4. Er zijn hier sowieso glutenvrije opties, maar ik weet niet of er ook lactosevrije en eivrije opties zijn. Vraag dit dus na! De link naar de website vind je hier.
 • ‘t wapen van Terschelling aan de Oosterburgen 25. De link naar de website vind je hier.
 • Koffiebranderij de Ouwe Smidte aan de Oosterburgen 37. De link naar de website vind je hier.
 • Zonneweelde aan de Dorpsstraat 40. De link naar de website vind je hier.
 • De Heeren van der Schelling aan de Oosterend 43. De link naar de website vind je hier.

Boodschappen doen op Terschelling

Bij de volgende supermarkten en/of winkels kan je glutenvrije boodschappen halen:

 • De Coop aan de Oosterburen 2-4
 • Drogisterij Midsland aan de Oosterburgen 38
 • Jumbo aan de Formerum 16

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.