Noord-Holland, Waddeneilanden

Glutenvrij en lactosevrij uit eten op Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Het eiland is verdeeld in zeven verschillende dorpjes waar van alles te doen is. Musea, restaurants, zee en strand en natuurlijk een prachtige natuur. Jaren geleden ging ik met een vriendin voor een nachtje naar Texel en we hebben ons daar reuze vermaakt! In dit artikel laat ik je zien waar je op Texel glutenvrij, lactosevrij én eivrij kan eten. Er zijn op dit prachtige eiland namelijk genoeg restaurants waar dit kan! Daarnaast laat ik je zien waar je kan overnachten met een heerlijk glutenvrij, lactosevrij en eivrij ontbijt!

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Texel? Dan is deze kaart erg handig!

Overnachten bij Hotel Rebecca op de Hogereind 39

Bij hotel Rebecca zijn er zeventien kamers waar je kan overnachten. Het ligt in het Texelse dorp de Waal. In overleg kan hier een heerlijk aangepast ontbijt geserveerd worden. Geef dit wel van te voren door! Een link naar het restaurant vind je hier.

 

Overnachten bij Hotel Texel aan de Postweg 134

Hotel Texel is gelegen in het Cocksdorp op Texel. Een prachtig hotel met mooie kamers en een prettige ligging. Ook hier is het in overleg mogelijk om een glutenvrij, lactosevrij en eivrij ontbijt geserveerd te krijgen. Een link naar het hotel vind je hier!

 

Overnachten bij Landal Sluftervallei

Het Landal Greenpark Slufervallei is ook gelegen in het Cocksdorp op Texel. Eerder vertelde ik jullie al dat ik echt enorm enthousiast ben over de Landal Greenparks, omdat veel van deze parken over een glutenvrije menukaart beschikken. Mijn ervaringen deelde ik met jullie en kan je hier lezen. Hier staat ook een overzicht van álle Landal Greenparks in Nederland. Een link naar Landal Sluftervallei vind je hier!

Strandpaviljoen Paal 17 aan de Ruijslaan 96

Over dit restaurant heb ik echt enorm goede verhalen gehoord! Toen ik op Texel was heb ik daar zelf niet gegeten, maar ik weet dat heel veel mensen hier naartoe eten om heerlijk glutenvrij te kunnen eten. Volgens anderen dus écht een aanrader die zeker de moeite waard is om te bezoeken! Het restaurant bevindt zich aan het strand en het restaurant beschikt over een aparte glutenvrije kaart. Écht ideaal dus! Een link naar het restaurant vind je hier!

Streekrestaurant Topido aan de Klikkertstraat 23

Ook over dit restaurant heb ik goede verhalen gehoord. Het bevindt zich in het Cocksdorp. Het restaurant beschikt niet over een aparte glutenvrije menukaart, maar in overleg met de keuken is er heel veel mogelijk. Ik heb even de menukaart bekeken en er staan echt onwijs lekkere dingen op waar genoeg aan aan te passen valt. Een link naar het restaurant vind je hier!

Eilandkeuken aan de Gravenstraat 7

Bij de eilandkeuken werken ze met verse producten. Ook de menukaart rouleert met het seizoen mee. Het is een chique restaurant waar je heerlijk kan eten. Je ken hier een heerlijk vijf gangen diner kiezen met heerlijke gerechten. Overleg van te voren met de keuken naar de mogelijkheden en dan moet het goed komen. De link naar het restaurant vind je hier!

 

De Stal Texel aan de Kogerstraat 26

Bij de Stal hebben ze heerlijke gerechten met dagverse producten. Op de website staat al dat ze goed rekening houden met het glutenvrije dieet. Super fijn dus! Alle andere allergieën zijn bespreekbaar en in overleg met de keuken is er dus veel mogelijk. De Stal is zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Een link naar het restaurant vind je hier!

 

Lijst van nog meer restaurants

Bovenstaande restaurants zijn niet alle restaurants waar je veilig kan eten. Lijken bovenstaande restaurants je niks of bevind je je ergens anders op het eiland? Hieronder zijn nog meer restaurants waar je veilig zou moeten kunnen eten!

 • Klif 23 aan de Klif 23. Klik hier voor de link naar de website.
 • Catharinahoeve aan de Rozendijk 17. Klik hier voor de link naar de website.
 • Brasserie Beers aan de Grensweg 386. Klik hier voor de link naar de website.
 • Eetcafé Bistro 110 aan de Dorpsstraat 110. Klik hier voor de link naar de Facebook pagina.
 • Hotel Greenside aan de Stappeland 6. Klik hier voor de link naar de website.
 • Torenrestaurant aan de Vuurtorenweg 189. Klik hier voor de link naar de website.
 • Duinpark en camping de Robbenjager aan de Vuurtorenweg 148. Klik hier voor de link naar de website.
 • Standpaviljoen Kaap Noord aan de Volharding 4. Klik hier voor de link naar de website.
 • Eetcafe de Rog aan de Kikkerstraat 28. Klik hier voor de link naar het restaurant.
 • Restaurant Noordwest 12 aan de Roggeslootweg 6.
 • Restaurant Taveerne De Twaalf Balcken. Klik hier voor de link naar het restaurant.
 • Restaurant De Coninck van Polen aan de Binneburg 8. Klik hier voor de link naar het restaurant.
 • De Kastanjeboom aan de Stenenplaats 12. Klik hier voor de link naar het restaurant.
 • Landgoed Hotel Tatenhove aan de Bosrandweg 202. Hier kan je ook overnachten met een goed glutenvrij en lactosevrij ontbijt! Klik hier voor de link naar het restaurant.
 • Bij de echte bakker Timmer aan de Hogerstraat 4 en Weverstraat 90 (beide in Den Burg) hebben ze glutenvrije en lactosevrije taartjes. Ik weet niet of deze ook eivrij zijn. Klik hier voor de link naar de bakker.

 

Boodschappen doen op Texel

Toen ik jaren geleden zelf op Texel was, liep ik er tegenaan dat ik géén idee had waar er een supermarkt was met glutenvrije en lactosevrije producten. Erg vervelend als je toch nog even wat wil halen als tussendoortje bijvoorbeeld. Inmiddels heb ik vier supermarkten gevonden waar er glutenvrije producten te koop zijn:

 • De Ekoplaza aan de Hogerstraat 15 in Den Burg.
 • Albert Heijn aan de Waalderstraat 48 in Den Burg.
 • De Jumbo aan de Nikadel 73 in de Koog.
 • De plus aan de Molenlaan in de Cocksdorp.

 

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

 

Reacties

 1. Bij Pollo in de koog kun je ook glutenvrij eten. Alles wat ze serveren is zelf gemaakt. Even aangeven bij reservering of bestelling dat je glutenvrij moet eten en alles komt in orde. Geweldige mannen die daar staan.

 2. Onze 2 meiden zijn gek op de Italiaan in de koog…. glutevrije pizza!! En omdat ze vaak een halve op kunnen krijgen hun 1 pizza in 2en gedeeld met aan 1 kant met salami en andere kant zonder…. altijd nog goed gegaan!!!

  1. Ah heerlijk! En wat fijn dat het goed gaat! Staat de Italiaan al op dit lijstje of moet ik het er nog bij zetten? Zo ja, wat is de naam van het restaurant?

 3. Bij Oranjerie ‘t Vogelhuis, Dorpsstraat 204-206, 1796 CH De Koog – Texel heb ik heerlijk gluten en koemelkvrij gegeten. De kok heeft zelf voedselallergieën en kan elk gerecht aanpassen. Zelfs tot het chocolaatje bij de koffie toe. Echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.