Friesland, Waddeneilanden

Glutenvrij en lactosevrij uit eten op Vlieland

Vlieland is het kleinste en misschien wel het mooiste Waddeneiland. Vlieland is enorm klein en er wonen maar ongever 1200 mensen. Weinig he?! Op mijn wensenlijstje staat écht om er nog eens naartoe te gaan. lijkt me zo ontzettend leuk! Helaas is dat wensenlijstje heel erg groot en kom ik niet aan alles toe. Maar ik ga er vast in de toekomst eens een keer naartoe! De natuur daar lijkt me ZO ontzettend mooi! Maar waar kan je glutenvrij en lactosevrij uiteten op zo’n mooi en klein eiland?

In dit artikel laat ik je zien waar je glutenvrij en lactosevrij op Vlieland kan eten. Er zijn op dit prachtige eiland namelijk genoeg restaurants waar dit kan! Daarnaast laat ik je zien waar je kan overnachten met een heerlijk glutenvrij, lactosevrij en eivrij ontbijt!

Ik weet uit ervaring dat het soms heel lastig is om een geschikt restaurant te vinden. Daarom heb ik een kaart samengesteld waar glutenvrije, lactosevrije en eivrije restaurants op staan waar je kan eten. Deze kaart is hier te vinden! Wil je dus meer adressen bekijken, of naar adressen buiten Vlieland? Dan is deze kaart erg handig!

Overnachten bij Badhotel Bruin aan de Dorpsstraat 88

Overnachten op een prachtig plekje én genieten van een glutenvrij ontbijt? Dan ben je bij Badhotel Bruin aan het goede adres! Je kan hier ook terecht voor een heerlijke lunch of diner. Vraag van te voren wel even naar de mogelijkheden. De link naar de website vind je hier

IJs met een glutenvrij hoorntje bij IJssalon MIN12 aan de dorpsstraat 84

Oh jongens, ik HOUD van ijs. Ik vind dat zo lekker! En dan hoeft het voor mij niet eens zomer te zijn om ervan te kunnen genieten. Bij MIN12 kan je ijs halen mét een glutenvrij hoorntje. Hoe lekker? Vermeld wel even dat ze rekening moeten houden met kruisbesmetting, want dat is wel altijd zo handig om te doen! Een link naar de website vind je hier!

Snackbar met glutenvrije snacks Snackbar ‘t Smulpunt aan de Dorpsstraat 70

Naast ijs houd ik ook echt van glutenvrije snacks! Het is maar goed dat dat niet op elke hoek van de straat te verkrijgen is, want anders was ik nu tonnetje rond geweest. Bij Snackbar ‘t Smulpunt in Vlieland kan je terecht voor een lekker glutenvrij patatje met heerlijke glutenvrije snacks. De link naar de website met meer informatie vind je hier!

Puur Vlieland aan de Dorpsstraat 83

Bij Puur Vlieland kan je terecht voor een heerlijke lunch of diner. Daarnaast hebben ze glutenvrije pizza’s! Informeer van te voren wel even naar de mogelijkheden en of ze rekening kunnen houden met kruisbesmetting. De link naar de website vind je hier.

De Herbergh van Flielant aan de Dorpsstraat 105

Ook dit restaurant bevindt zich in het centrum van Vlieland. Zeker de moeite waard voor een bezoek! Je kan hier heerlijk glutenvrij en lactosevrij lunchen en dineren. De gerechten op de menukaart zien er écht super lekker uit! De link naar de website vind je hier.

Hotel Posthuys aan de Postweg 4

Even geen restaurant in het midden van het centrum. Dit restaurant bevindt zich namelijk op de helft van het eiland. Ben je daar in de buurt, dan is ook zeker dit restaurant de moeite waard om een bezoek te brengen! Ook hier staan weer heerlijke gerechten op de menukaart die ik graag eens zou willen eten. De link naar de website vind je hier

De bolder aan de Kampweg 1

Helemaal aan het oosten van Vlieland bevindt zich restaurant de Bolder waar je heerlijk glutenvrij en lactosevrij kan eten. Vanaf 1 april kan je hier terecht voor een heerlijke maaltijd. Het restaurant bevindt zich aan het strand op een heel mooi plekje. De link naar de website vind je hier!

Lijst van nog meer restaurants

Bovenstaande restaurants zijn niet alle restaurants waar je veilig kan eten. Lijken bovenstaande restaurants je niks of bevind je je ergens anders op het eiland? Hieronder zijn nog meer restaurants waar je veilig zou moeten kunnen eten!

  • Visrestaurant de Wadden aan de Dorpsstraat 61.
  • Poffertjeshuis ”De Lickebaert” aan de Dorpsstraat 4-6. Je kan hier sowieso terecht voor glutenvrije poffertjes, maar informeer even naar de melkvrije en eivrije mogelijkheden als je dat nodig hebt! Hier de link naar de website.
  • Eetcafe De Lutine aan de Dorpsstraat 114. Klik hier voor de link naar de website!
  • ‘t Badhuys aan de Badweg 3. Klik hier voor de link naar de website!
  • Westcord Strandhotel aan de Badweg 3. Klik hier voor de link naar de website!

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland hier. Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.