Veneto

Glutenvrij en lactosevrij uiteten Venetië

Dit jaar gaan wij naar Italië op vakantie en ik heb er ontzettend veel zin in. Bij op vakantie gaan hoort voorbereiden en voor mij hoort daar onder andere bij om te kijken waar we uiteten kunnen. Nou is Italië een walhalla voor mensen die glutenvrij moeten eten, dus dat zit wel goed! Ons voornemen om tijdens ons verblijf in Noord-Italië ook nog twee dagen naar Venetië te gaan. Ik ben daar voor het eerst en laatst geweest toen ik twee was, dus daar kan ik mij niks meer van herinneren. Het lijkt mij echt een super mooie stad en het schijnt daar nu ook een stuk rustiger te zijn nu we nog in de Corona pandemie zitten. Mocht je dus nog tips hebben voor Venetië, dan hoor ik het graag! En verblijf je net zoals ik in Treviso voor een overnachting? Ook daar schreef ik een blogpost over met glutenvrije en lactosevrije restaurants in de omgeving. Je vindt deze post hier

Tijdens mijn zoektocht naar glutenvrije en lactosevrije restaurants in Venetië ben ik heel wat toffe restaurants tegen gekomen! Ik heb ze allemaal op de kaart met glutenvrije en lactosevrije hotspots in Italië gezet. Deze kaart vind je hier.  Hieronder staan de restaurants opgesomd waar ik heel graag eens een kijkje wil gaan nemen! 

Pizzeria OKE Santa Lucia aan Cannaregio 158

Dit restaurant ziet er, voor mijn gevoel, als een typische pizzeria uit. Het heeft niet per se heel veel sfeer, maar ziet er wel gezellig uit. Dit restaurant heeft een hele glutenvrije kaart welke hier te vinden is. Belangrijk is om wel bij de ober aan te geven dat je glutenvrij moet eten. Dan kunnen ze daar rekening mee houden in de keuken.

 

1000 Gourmet Venezia aan C. de la Rizza

In dit sfeervolle restaurant serveren ze heerlijke glutenvrije en lactosevrije pizza’s en andere gerechten. Er geldt wel een toeslag van 2 euro bij het bestellen van glutenvrij.  De site van dit restaurant vind je hier.

La porta d’Acua aan de Riva del Vin

Dit restaurant zit op een ontzettend mooie plek in Venetië. Ik denk dat je het bijna niet beter kan krijgen. Je schijnt hier goed glutenvrij en lactosevrij te kunnen eten. Geef dit wel goed aan als je daar uiteindelijk gaat eten! Op de site staat geen standaard glutenvrije kaart, maar bij het navragen zou dit zeker mogelijk moeten zijn! De site van het restaurant vind je hier.

 

IJsje bij GROM aan de Calle de la Botteghe

Wie vaker naar grote steden gaat, weet misschien wel dat je bij GROM terecht kan voor overheerlijk glutenvrij en lactosevrij ijs. Ik heb echt ontzettend goede ervaringen met GROM! GROM zit ook in Venetië en je kan daar dus zeker terecht als je zin hebt in een heerlijk ijsje. De site van GROM vind je hier.

Trattoria al Campanile aan Salizada S. Polo

Dit restaurant ziet er echt súper mooi en sfeervol uit. Ook staan er op de menukaart echt heerlijke dingen. Ik denk dat dit restaurant wel bovenaan mijn lijstje staat om te bezoeken in Venetië. De site van dit leuke restaurant is hier te vinden.

 

Al Giardinetto da Severino aan Salizada Zorzi

Een plek waar ik ook graag zou willen eten is dit restaurant. Het ziet er super sfeervol uit en het heeft zelfs een apart kopje met glutenvrije informatie op de site. Hoe leuk en fijn is dat? Voor mij geeft dat altijd heel erg veel vertrouwen! De site van het restaurant vind je hier.

Let op! Mijn tips van hier boven geven natuurlijk nooit 100% garantie dat het eten helemaal goed gaat. Denk altijd goed na, blijft alert en overleg goed met de keuken. Lijken bovenstaande restaurants je niks? Check dan mijn verzamelde hotspots met glutenvrije en lactosevrije restaurants in Italië.  Wellicht zit daar wat voor je tussen! Heb je zelf nog een goed idee voor een restaurant waar glutenvrij en lactosevrij geserveerd wordt? Dan kan je helpen door hier dat restaurant door te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.