Blog

Glutenvrij en melkvrij bij Landal GreenParks

Een tijdje terug ging ik samen met mijn vriend er een weekje tussenuit en gingen we naar Landal Greenparks. We boekten voor een midweek een huisje bij Landal Greenpark Het Vennenbos in Hapert. Een mooie bosrijke omgeving waar genoeg te doen is! Bij mijn boeking kwam ik erachter dat we op een park zouden verblijven waar een glutenvrije menukaart zou zijn. Nieuwsgierig Googelde ik naar ervaringen van anderen en kwam ik er tot mijn grote verbazing achter dat heel veel mensen enthousiast waren! Op zo’n veertien parken van Landal is het mogelijk om glutenvrij te dineren. Waar dat precies is vind je onderaan dit artikel. Maar nu eerst een overzicht van mijn toffe week in Brabant!

Landal glutenvrij

De omgeving Hapert

Het park ligt zuidelijk tussen Tilburg en Eindhoven en ligt vlakbij de Belgische grens. Het park ligt in een bosrijke omgeving. Ik houd ontzettend veel van de natuur en kom daar ook heerlijk tot rust. Zo ontzettend fijn! We huurden voor drie dagen fietsen, zodat we op de fiets de omgeving konden verkennen. En we hadden geluk met het weer, want we hebben twee fietsdagen echt heerlijk weer gehad!

We hebben heel wat kilometers per fiets afgelegd in de omgeving. Aangezien we nog steeds in een lockdown voor Corona zaten, ging er elke dag een flinke tas met eten en drinken mee zodat we er flink tegenaan konden. In de ochtend planden we de route die we wilden fietsen, en dan hup, gaan met die banaan!

Glutenvrij Landal


Glutenvrij eten Landal Het Vennenbos

Ik vind het altijd heerlijk om een accommodatie met keuken te reserveren, zodat ik altijd een kookgelegenheid tot mijn beschikking heb. Mochten de eetgeleden in de buurt tegenvallen (zoals bijvoorbeeld mijn ervaring in Parijs, dit moet je lezen!) dan heb ik altijd nog iets om terug te vallen. Dat geeft mij altijd een veilig en fijn gevoel. Toch wilde ik het glutenvrije eten in Landal Greenpark toch eens gaan proberen! Doordat de restaurants gesloten waren vanwege Corona moesten we vooraf eten bestellen en in het huisje laten bezorgen. Dit kon allemaal heel handig via een app. Aangezien ik het véél fijner vind om iemand face to face te spreken als het over mijn voedselintoleranties gaat, besloot ik om naar de plaza te gaan en daar te overleggen over de mogelijkheden. Al snel werd ik gerustgesteld, want de jongen die ik sprak had zelf (ook) coeliakie en stelde mij gerust dat het glutenvrije eten perfect was. Ook eivrij en melkvrij/lactosevrij was geen probleem. Ik bestelde een biefstuk met salade en patat. De patat zou in apart frituurvet gebakken worden, zodat kruisbesmetting voorkomen werd. 

 

Duidelijk aangegeven hoe of wat

Een uur later werd er op de deur van het huisje geklopt: het eten was er! Bij het zien van het gerecht was ik meteen blij verrast. Alles was netjes verpakt en er was precies duidelijk wat ik wel en niet mocht. Heel fijn! Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en is het gewoon duidelijk welk eten van jou is. Daarnaast was alles goed verpakt, zodat kruisbesmetting ook tegen gegaan werd. En het allerbelangrijkste: het eten was echt heel erg lekker!

Glutenvrij Landal

 

Landal Greenparks met een glutenvrije kaart

In totaal zijn er vijftien Landal Greenparks die over een glutenvrije kaart beschikken. Hieronder staan de deelnemende parken:

Mocht er een park ontbreken, laat het me dan weten! Heb jij goede ervaringen met Landal Greenparks?

Reacties

  1. Wij gaan met onze 4 jongens kleinkinderen naar het Vennebos 26/27/28 januari 2023
    Zijn daar al vaker geweest pracht park. Mijn vraag is welk restaurant kan ik omdat 1 van de jongens gluten heeft eten.

    1. Sorry voor mijn late reactie, maar zo te zien ben je nog niet geweest. Ik weet niet welk restaurant het precies was, want ik was er in Corona tijd en toen was alles dicht. Als ik jou was zou ik gewoon even navragen hoe of wat. Mijn ervaring was dat ze erg behulpzaam zijn. Veel plezier in het Vennenbos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.