België

 

Glutenvrij lactosevrij België

Uit ervaring weet ik dat het best wel moeilijk kan zijn om de juiste restaurants te vinden voordat je op vakantie gaat. Bij mij gaat er altijd een enorm lange zoektocht aan vooraf voordat ik een lijst heb met restaurants waar ik kan eten. Of het komt voor dat ik een uur met mijn telefoon in de auto zit te zoeken naar een geschikt restaurant in de buurt. Soms denk je dat je je goed hebt voorbereid terwijl dat achteraf helemaal niet zo blijkt te zijn.  Dit grappige verhaal lees je hier. Dit verhaal laat toch maar zien dat voorbereiding énorm belangrijk is!

We weten allemaal dat een goede voorbereiding dus super belangrijk is. Maar helaas is dat niet altijd even leuk. Het is gewoon fijn om spontaan ergens naartoe te zijn zonder van te voren allerlei vragen te moeten beantwoorden. Waar zijn er restaurants waar je veilig kan eten? En dat niet alleen, want waar zijn er supermarkten waar je jouw glutenvrije en lactosevrije (en in mijn geval eivrije) producten kan kopen? De afgelopen tijd heb ik allerlei hotspots verzameld om jouw zoektocht naar glutenvrije en lactosevrije restaurants en/of winkels makkelijker te maken. De hotspots zijn hieronder in de kaart te zien. Heb je zelf nog goede ideeën voor goede hotspots? Klik dan hier om mij en anderen te helpen! Door elkaar te helpen kunnen we het elkaar zo makkelijk mogelijk maken!

Je kunt de kaart openen door rechtsboven in de kaart op het vierkantje te klikken. Op deze manier open je de kaart in Google Maps op de Google Maps app op je telefoon of browser. Op deze manier kan je nog makkelijker zoeken op de locatie waar je bent. 

 

Let wel altijd zelf nog goed op voordat je naar een restaurant gaat. Blijf zelf vragen naar de mogelijkheden én goed aangeven wat jouw strenge dieetvoorschriften zijn. Vermeld ook altijd dat men rekening moet houden met kruisbesmetting. Dat een restaurant in bovenstaande lijst staat, betekent (helaas) niet vanzelfsprekend dat het meteen goed gaat. Wees zelf alert! Is het fout gegaan bij een restaurant uit bovenstaande lijst, laat het mij dan weten want dan verwijderen we het desbetreffende restaurant uit de lijst!