Zoet

Appelkruimeltaart

Schär heeft in maart 2022 vijf nieuwe producten uitgebracht, waarvan er vier ook volledig koemelkvrij en eivrij zijn. Hoe ontzettend fijn! Ik ontving dan ook een pakketje met de vijf nieuwe producten om uit te proberen. Met de glutenvrije, lactosevrije én eivrije producten ga ik de komende tijd aan de slag om wat lekkers te maken. Het eerste experiment: de appelkruimeltaart met de glutenvrije en lactosevrije appel crumble mix van Schär. Normaliter gaan er wel eieren en boter in het beslag, dus in dit recept laat ik je zien hoe je de glutenvrije mix kan omtoveren tot een glutenvrije, lactosevrije én eivrije appelkruimeltaart.

Appelkruimeltaart was vroeger écht mijn favoriet. Met viermomenten gingen we soms taart halen en dan mochten we uitkiezen wat we wilden en naast de Zwitserse room stond bij mij de appelkruimeltaart ook hoog op het wensenlijstje. Zó ontzettend lekker!

Deze glutenvrije en lactosevrije appelkruimeltaart met de bakmix van Schär vind ik ook lekker. Ik heb alleen wel gemerkt dat de taart snel droog wordt… Om het minder droog te laten worden raad ik aan om banketbakkersroom te gebruiken en de taart niet dagen te bewaren. Hoe je de taart met glutenvrije en lactosevrije banketbakkersroom maakt? Check het recept hieronder!

Ingrediënten appelkruimeltaart
Voor 10 personen

Voor de appelkruimeltaart

  • 180 gram plantaardige boter
  • 1 pak apple crumble mix van Schär
  • 120 gram appelmoes
  • Een scheutje plantaardige melk
  • 4 appels (ik gebruikte Elstar appels)
  • Kaneel

Voor de banketbakkersroom (optioneel, maar maakt het wel veel lekkerderder!)

Bereiding appelkruimeltaart

Als je ervoor kiest om banketbakkersroom te gebruiken in dit recept, begin dan met het maken daarvan. Check dit recept van Het Baklab om glutenvrije, lactosevrije en eivrije banketbakkersroom te maken.

Voeg alle ingrediënten voor het deeg van de appelkruimeltaart bij elkaar: de plantaardige boter, de apple crumble mix van Schär, de appelmoes en de plantaardige melk. Kneed het geheel tot een deegbal. Leg de deegbal vervolgens een uur in de koelkast om te rusten.

Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes. Haal na een uur het deeg uit de koelkast en kneed deze even door. Verdeel 2.3 van de mix over een met bakpapier beklede springvorm en druk aan tot een bodem van ongeveer 0.5 cm hoog. Vorm ook een rand van ongeveer 2 cm hoog. Verdeel de appels gelijkmatig zodat ze de bodem van de taart volleidg bedekken. Verkruimel het resterende deeg gelijmatig over de taart om de crumble te vormen. Strooi vervolgens wat kaneel over de taart heen.

Bak de taart in ongeveer 50 minuten af in de oven. Laat het vervolgens afkoelen. Serveer de taart met wat banketbakkersroom (aanrader!) of slagroom.

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.