Zoet

Glutenvrije en vegan chocoladetaartjes

Ik had zoveel zin om weer eens te experimenten en nieuwe glutenvrije en lactosevrije taartrecepten te bedenken! Dat was best wel een tijdje geleden. En ik had wat te vieren: dus ik sprong de keuken in om te gaan experimenteren. Eerder zette ik dit recept voor chocolademousse online en ik besloot om in dezelfde lijn door te gaan: ik wilde wat bakken met chocolade! Dit recept is wederom geschikt voor vegans.

Helaas ging er iets mis waardoor mijn oorspronkelijke idee even in het water viel. Gelukkig had ik genoeg ideeën om dat op te lossen en daar kwamen deze taartjes uit voort. Voor het eerst heb ik glutenvrij amandelmeel gebruikt en ik moet zeggen: wat bakt dat lekker! Dat ga ik vaker gebruiken.

Dit recept is heel makkelijk te maken, zonder allemaal gekke ingrediënten. Dit kan jij dus ook maken!




 

Ingrediënten chocoladetaartjes
Voor  8 taartjes

Voor de cakelaag

  • 170 gram plantaardige boter
  • 100 gram glutenvrije bloem
  • 60 gram zelfrijzend amandelmeel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram appelmoes
  • 1 tl bakpoeder van 15 gram
  • 2 eetlepels sojayoghurt
  • 2 eetlepels cacao
  • Flinke scheut plantaardige melk
  • Snufje zout

Voor de topping

  • 8 eetlepels aardbeienjam

Voor de slagroomlaag

  • 125 gram plantaardige slagroom (ik gebruikte AH sojatopping)
  • 1.5 gram zakje klopflix
  • 50 gram gemengde ongezouten noten

Verder nodig

  • Kookringen, andere bakvormen of cupcakepapiertjes
  • Plantaardige boter om de bakvormen mee in te vetten
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Spuitzak met spuitmond

Bereiding chocoladetaartjes
Begin met het maken van de chocoladetaartjes. Verwarm de oven voor op 170 °C. Ik heb een heteluchtoven gebruikt, dus gebruik jij een niet-heteluchtoven zet de temperatuur dan 10 à 20 °C hoger. Mix alle ingrediënten voor de chocoladetaart en mix dit tot een luchtig en dik beslag. Vet de bakvormen die je wil gebruiken goed in en bekleed ze eventueel met bakpapier. Je kan voor dit recept ook cupcakepapiertjes gebruiken en deze hoef je niet in te vetten. Verdeel het beslag vervolgens over de vormpjes die je wil gebruiken. Bak het geheel vervolgens voor 25 minuten af in de oven.

Als de chocoladetaartjes zijn afgekoeld kan je per chocoladetaartje één eetlepel aardbeienjam over de taartjes uitsmeren. Klop vervolgens de slagroom met kloplfix op met een hoge snelheid met behulp van een mixer. Gebruik je kant en klare slagroom die in een slagroombus zit? Dit kan je prima gebruiken, maar spuit de spuitbus wel eerst leeg in een kom. Klop vervolgens de slagroom met de klopfix in deze kom op. Op deze manier zal de slagroom niet uitlopen.

Hak de gemengde noten vervolgens in stukjes en strooi dit over de chocoladetaartjes heen. Wil je geen noten gebruiken? Je kan ook pure chocolade, hagelslag of cupcake versiering gebruiken om de chocoladetaartjes af te maken!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.