Blog

Glutenvrije, lactosevrije en eivrije ijssoorten

Volgende week zitten we weer midden in een hittengolf en daar hoort ijs bij! Er komen steeds meer ijssoorten op de markt die verkocht worden als glutenvrij en vegan. Zó ontzettend fijn, want dat betekent vaak dat ik dat mag eten! Een aantal jaren geleden zat ik voor mijn gevoel nog vast aan sorbetijs en waterijs, maar daar is nu verandering in gekomen. Ik stelde deze lijst samen (met voornamelijk producten van de Albert Heijn, want daar kom ik het meeste) om een overzicht te krijgen van wat er momenteel op de markt is. En er zitten verrassend veel lekkere producten tussen! Check natuurlijk wel altijd nog zelf de ingrediëntenlijst voordat je het in je mandje gooit. 

SORBETIJS

Sorbetijs - glutenvrij, lactosevrije en eivrij Het Baklab

Sorbetijs doet het altijd wel goed! Voornamelijk het Italiaanse schepijs (de twee onderste potten op bovenstaande afbeelding) van de Albert Heijn is écht heel erg lekker. Het is niet goedkoop, maar het behoort naar mijn mening zeker tot één van de lekkerste ijssmaken die je in de supermarkt kan kopen.

PLANTAARDIG SCHEPIJS

Plantaardig schepijs - glutenvrij, lactosevrij en eivrij

De prijs van bovenstaande ijssoorten is een beetje aan de hoge kant en ik koop ze vaak alleen als ze in de aanbieding zijn, maar het is zéker de moeite waard om deze ijssoorten te proberen. Vooral het ijs van Professor Grunschnabel is echt heel erg lekker!

PLANTAARDIG IJSPlantaardig ijs - glutenvrij, lactosevrij en eivrij

Met bovenstaande ijssoorten ben ik écht zo ontzettend blij. Glutenvrije en veganistische (dus zonder lactose en ei) cornetto’s én magnums. En lekker dat ze zijn! Sinds ze op de markt zijn zijn er hier al aardig wat pakken doorheen gegaan. Echt een super goede aanrader zijn deze ijsjes!

WATERIJSJES VAN OLA

Ola ijs (glutenvrij, lactosevrij en eivrij)

De bovenstaande waterijsjes van Ola mogen allemaal! Let op, in de waterijsjes van Ola kunnen wel sporen van melk zitten.

WATERIJSJES VAN HET ALBERT HEIJN MERK

Albert Heijn ijs (glutenvrij, lactosevrij en eivrij)

Er is dus heel veel keuze voor ijs! Wat is jouw favoriete ijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.