Zoet

Hazelnoten chocolade paastaart

Al een hele lange tijd stond er op de planning om een taart te maken voor Pasen. Het liefste met paaseitjes. Gewoon, omdat ik dat er feestelijk uit vind zien. Elke jaar met Pasen kwam er ook wat tussen waardoor ik er niet aan toe kwam om een mooie taart te maken. Al eerder maakte ik een slagroom passievruchtentaart die qua uiterlijk ook heel erg goed bij Pasen past,  maar toch besloot ik aan de hand van dat recept een andere variant te maken. En met resultaat! De smaak van deze taart is een combinatie van cake, hazelnoten, slagroom en pure chocolade en dat is écht een heerlijke combinatie. Deze taart is volledig glutenvrij, melkvrij en eivrij! En dan nog een groot voordeel: deze taart is écht niet moeilijk om te maken. Iedereen kan dit! En is het geen Pasen en zijn er geen paaseitjes in de winkel? Wees niet getreurd, want ook met stukjes chocolade is deze taart héérlijk!

Chocolade hazelnotentaart

 

Ingrediënten hazelnoten chocolade paastaart
Voor een springvorm van 26 cm (dit zijn ongeveer 12 stukjes taart)

Voor de bodem

  • 170 gram plantaardige boter
  • 170 gram glutenvrije bloem
  • Zakje bakpoeder
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram appelmoes
  • 1 zakje bakpoeder van 15 gram
  • 2 eetlepels sojayoghurt
  • 2 eetlepels hazelnotenmelk cvan Alpro
  • Snufje zout

Voor de slagroomlaag

  • 250 gram plantaardige slagroom (ik gebruikte AH Soja topping)
  • 2 zakjes klopfix
  • 3 eetlepels hazelnoten chocoladepasta
  • 15 paaseitjes of stukjes pure chocolade

Voor de bovenste laag

  • 60 gram hazelnoten
  • 70 gram pure chocolade

Verder nodig

  • Springvorm
  • Plantaardige boter om de springvorm in te vetten
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Mixer

Gebruik je liever een grotere of een kleinere bakvorm? Klik dan hier voor andere maatverhoudingen.

 

Bereiding paastaart

Begin met het maken van de cake bodem. Verwarm de oven voor op 170 °C.  Ik gebruikte een hetelucht oven, dus als je een elektrische oven gebruikt moet je de temperatuur ongeveer 10 graden hoger zetten. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met plantaardige boter. Doe vervolgens de plantaardige boter, het glutenvrije zelfrijzend bakmeel, de suiker, appelmoes, sojayoghurt, bakpoeder en een snufje zout in een kom en mix het tot een glad beslag. Bak vervolgens de cake in de oven voor 25 minuten. Check aan het einde of het beslag gaar is: steek een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit? Dan is je cake gaar en kan de cake uit de oven. Komt je satéprikker er vies uit? Zet de cake dan nog wat langer in de oven.

Als de cake uit de oven is kun je verder met de slagroomlaag. Spuit de hele slagroom spuit leeg in een mengkom en klop het vervolgens voor vijf minuten met de twee zakjes klopfix tot een stijf en luchtig mengsel.

Breng voordat je de slagroom overbrengt in de springvorm, een laag chocolade hazelnotenpasta aan. Smeer dit met een mes over de cakebodem heen. Zet vervolgens aan de zijkanten van de springvorm chocolade of halve paaseitjes tegen de rand aan. Je kan deze chocolade stukjes of paaseitjes vastzetten door de onderkant in de hazelnoten chocoladepasta te dopen. Vervolgens kan je de slagroom op de cake bodem overbrengen.

Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Strooi deze gehakte hazelnoten vervolgens over de taart heen. Smelt als laatste de pure chocolade au-bain marie en sprenkel het over de taart heen. 

Geniet ervan!

Haal vervolgens de springvorm voorzichtig los. Het kan zijn dat de taart wat aan de zijkanten gekleefd zit. Ga voorzichtig te werk, want het is niet zo leuk als er een scheur in je mooie taart komt. Hopelijk is de taart nu heel mooi en kan ‘ie opgediend worden! De taart is ongeveer vijf dagen houdbaar in de koelkast.

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.