Zoet

Healthy blauwe bessen taart (no bake)

Al een langere tijd ben ik op zoek naar gezondere recepten. Tussendoor eet ik vaak fruit of een handje noten, maar soms is het ook lekker om wat anders te kunnen nemen. Eerlijk gezegd grijp ik nu vaak naar ongezonde koekjes of chips. Ik ben dus de keuken ingedoken om te kijken of ik iets zonder toegevoegde geraffineerde suikers kan maken. En dat is gelukt! Deze healthy blauwe bessen taart kan jij zelf heel makkelijk maken. Let op dat er wel dadels, honing en noten aan toegevoegd wordt. De taart is volledig glutenvrij en melkvrij (en dus ook lactosevrij) en is ook vegan te maken! Als je wel melkproducten kan/wil eten, dan kan je de soja kwark vervangen voo kwark met (koe)melk. Ben je op zoek naar andere healthy snacks? probeer dan deze noten chocolade rijstrotsjes!

Let op dat deze taart maar voor een kleine taart met een diameter van 16 cm is. Wil je een grotere springvorm gebruiken? Gebruik dan deze tabel om om te rekenen hoeveel je van alles nodig hebt!

Ingrediënten healthy blauwe bessen taartje
Voor een springvorm van 16 cm

Voor de bodem

 • 100 gram walnoten
 • 250 gram dadels
 • 1 eetlepel honing

Voor de vulling

 • 90 gram (diepvries) blauwe bessen
 • 5 gelatineblaadjes of 1.5 gram agar agar (voor een vegan plantaardige versie)
 • 400 gram Alpro kwark no sugars

Voor de toplaag

 • 120 gram (diepvries) blauwe bessen

Verder nodig

 • Hakmolen of een blender
 • Steelpan
 • Garde

Bereiding healthy blauwe bessen taartje

Laat indien je diepvries blauwe bessen gebruikt de blauwe bessen ontdooien.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een hakmolen of blender. Maal dit geheel fijn tot een plakkerige consistentie. Verdeel dit over de bodem van de springvorm met je handen of met een lepel.

Ga hier verder als je gelatine gebruikt
Indien je gelatineblaadjes gebruikt week je de gelatineblaadjes in warm water gedurende 5 minuten. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en los de gelatine al verwarmend in een pan op in 5 eetlepels water. Maal vervolgens de 90 gram blauwe bessen fijn en roer daar de kwark doorheen. Voeg vervolgens de opgeloste gelatine hieraan toe. Giet dit mengsel op de eerder gelegde bodem in de springvorm.

Ga hier verder als je agar agar gebruikt
Maal de 90 gram blauwe blessen fijn en breng dit aan de kook in een pannetje. Voeg hier vervolgens de plantaardige kwark aan toe. Indien dit warm is, voeg je 1.5 gram agar agar toe. Roer het geheel goed door gedurende 5 minuten en giet dit mengsel op je eerder gelegde bodem in de springvorm.

De laatste stap (voor zowel gelatine als agar agar)
Maal vervolgens de overige 120 gram blauwe bessen fijn en giet dit over de taart heen.

Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 2 uur. Daarna is het tijd om te genieten!

Super easy he? En ook nog eens heel lekker! Ik zou het heel leuk vinden als je jouw variant op deze chocolademousse met mij wil delen! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

 

Reacties

 1. Hallo Jessica,
  Ik ga deze taart zeker proberen, lijkt me heerlijk!
  Ik gebruik voor de bodem glutenvrije Maria biscuit van de lidl. Voor een grote vorm doe ik 1,5 rolletje fijnstampen met 120 gram lactosevrij boter van blue band ( gesmolten). Ik vind dat zelf heel lekker, maar jou bodem is gezonder…
  Nog steeds heel blij met jou website, bak er regelmatig iets van

  1. Hoi Gerrie,

   Wat een goede tip! Misschien hebben anderen daar wat aan en ik ga dit idee ook zeker meenemen voor een volgende taart. Bedankt! En wat leuk om te horen dat je vaker wat van Het Baklab bakt! Bedankt voor het compliment.

   Groet,
   Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.