Zoet

Healthy snack: noten chocolade rijstrotsjes

Inmiddels is 2022 weer een paar weken op weg. Wat gaat de tijd hard he! Ik doe nooit echt aan goede voornemens, want ik vind dat je gewoon meteen moet beginnen met wat je wil doen. Anderhalve week geleden kwam ik er echter achter dat ik best wat kilo’s aan ben gekomen de afgelopen tijd en het is tijd om daar verandering in te brengen! Ongemerkt gaan er best veel ongezonde tussendoortjes, ongezond glutenvrij brood en proefbaksels van Het Baklab doorheen… Dus hey, toch een soort van ”goed voornemen”: ik wil wat gezonder gaan eten. Inmiddels ben ik daar volop mee bezig. De ene keer gaat het goed, het andere moment verlang ik naar patat, pizza en taart. Deze avond hebben we ook gewoon patat en een glutenvrije snack bij de snackbar gehaald. Tsja… ergens vind ik dat dat ook gewoon moet kunnen.

Toch vind ik het fijn om de komende tijd óók met gezonde tussendoortjes aan de slag te gaan. Tussendoortjes die je mee naar werk kan nemen en waar je wat energie van krijgt. Ik mis dat. En eigenlijk best wel erg! Met Het Baklab heb ik altijd het streven gehad om zoveel mogelijk ”echte niet healthy” recepten te plaatsen, omdat ik vind dat iemand met strenge dieetvoorschriften ook gewoon lekkere taart moet eten. Wees niet getreurd, want die recepten blijven nog gewoon komen. Ik ga er gewoon wat healthy tussendoortjes aan toevoegen! Deze healthy snack noten chocolade rijstrotsjes maak je met maar drie ingrediënten!

Helemaal aan het begin van Het Baklab maakte ik al eerder een healthy snack recept: healthy chocolade kokosballen. Die zijn zó lekker! Het recept daarvan vind je hier

 

Ingrediënten healthy noten chocolade rijstrotsjes
Voor 8 stuks

Voor de healthy noten chocolade rijstrotsjes 

  • 100 gram 85% pure chocolade
  • 60 gram gemengde noten
  • Twee rijstwafels

Verder nodig

  • Twee pannen
  • Bord of plaat met aluminiumfolie
  • Spatel

Bereiding healthy noten chocolade rijstrotsjes

Smelt de chocolade au bain marie. Doe dit door in een pan water aan de kook te brengen. Zet hier vervolgens een kleiner pannetje in. Breek de chocolade in stukken en leg dit in het pannetje. Roer met een spatel door de chocolade heen zodat het gelijkmatig smelt.

Als alle chocolade gesmolten is, voeg je de noten hieraan toe. Blijf roeren met de spatel. Tot slot verkruimel je twee rijstwafels door het noten chocolade mengsel.

Breng het geheel over op een bord of plaat met aluminiumfolie en laat het geheel hierop hard worden. Na ongeveer twee is de chocolade hard geworden en kan je het voorzichtig in stukken snijden.

Super easy he? En ook nog eens heel lekker! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.