Hartig

Melkvrije kaasbroodjes

Pas heb ik voor het eerst geprobeerd kaasbroodjes te maken. Vroeger HIELD ik echt van kaasbroodjes en ik durf bijna te wedden dat als ik toen ik op mezelf ging wonen gewoon normaal kon eten, dat ik héél vaak een kaasbroodje zou halen voor de lunch. Eigenlijk mocht mijn probeersel de naam van een kaasbroodje niet krijgen, want ik had gewoon plantaardige kaas op bladerdeeg gedaan en in de oven gegooid. Dat vond ik echter zó lekker dat ik me bedacht dat ik ook wel eens kaasbroodjes kon maken. Glutenvrij, melkvrij én eivrij. Ik maakte deze kaasbroodjes met bladerdeeg van Schär, want dit bladerdeeg is glutenvrij, melkvrij én eivrij! Je moet wel van plantaardige kaas houden om dit lekker te vinden, maar aangezien ik inmiddels niks anders meer gewend ben heb ik écht genoten van deze kaasbroodjes! Het kan dus: glutenvrije én melkvrije kaasbroodjes!

 

 

Ingrediënten kaasbroodjes
Voor 6 kaasbroodjes

  • 1 rol Schär bladerdeeg
  • 1 eetlepel mosterd
  • Plantaardige boter
  • AH plantaardige kaas plak (klik hier voor link, maar deze smelt heel goed!)

Verder nodig

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Mes

Bereiding kaasbroodjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ik gebruikte een hetelucht oven, dus als je een elektrische oven gebruikt kan je de temperatuur 10-20 °C hoger zetten. Verdeel het bladerdeeg in zes stukken. Snijd de plantaardige kaas in reepjes van ongeveer 10 bij 1 cm. Smeer het bladerdeeg in met mosterd en leg ongeveer 4 van deze gesneden reepjes op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg vervolgens dicht en maak eventueel inkepingen met een vork een de zijkant van het bladerdeeg. Je kan het bladerdeeg dan met een vork ”dicht duwen”. Maak vervolgens met een mes sneetjes in de bovenkant. Hierdoor wordt het alleen ene mooier kaasbroodje. Het heeft voor de rest geen andere functie.

Smeer vervolgens wat plantaardige boter over de kaasbroodjes en bak de kaasbroodjes voor 25 minuten af in het midden van de oven.

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.