Ik had een vriendin beloofd dat ik voor haar een taart zou maken. Ze mocht zelf kiezen wat voor taart ze wilde hebben en dan zou ik er wat lekker van proberen te maken. Ze wilde eigenlijk dat ik de bounty taart die ik al eerder gemaakt had zou maken, maar ik besloot er iets anders (en toch iets soortgelijks) van te maken omdat ik het leuk vind om met recepten te experimenteren. Al een tijdje wilde ik graag iets met gepofte rijst maken. Ik bedacht een no-bake recept wat resulteerde in deze overheerlijke kokos-chocoladetaartjes, want kokos en chocolade blijft toch echt de perfecte combinatie voor mij!
Voor deze ‘mini’ taartjes (ze zijn toch een beetje aan de grote kant voor één persoon, maar ach, ze zijn lekker dus dat komt wel op!) gebruik ik de 24Kitchen bakringen. Ik vind deze bakringen echt ideaal omdat je er mooie kleine taartjes mee kan maken. De bakringen kunnen ook in de oven, dus je kan ze ook al mini bakvormpjes gebruiken! Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon een grote taart te maken.
Ingrediënten kokos-chocoladetaartjes
Voor 4 kokos-chocoladetaartjes
Voor de bodem
- 55 gram pure chocolade (let op dat hier écht geen melk in verwerkt zit)
- 35 gram gepofte rijst (dit kan je kant en klaar in de supermarkt kopen!)
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels stroop
Voor de kokoslaag
- 200 gram geraspte kokos
- 50 gram witte basterdsuiker
- 150 ml kokosmelk
Voor de chocoladelaag
- 60 gram pure chocolade
- 40 gram sojaslagroom*
- Een klontje plantaardige boter
* Ik had geen kokosmelk meer over, maar als je dit nog wel over hebt kan je ook kokosmelk gebruiken in plaats van sojaslagroom!
Bereiding kokos-chocoladetaartjes
Het recept is echt heel erg eenvoudig. Vet de bakringen in. Smelt vervolgens de pure chocolade au bain marie en voeg de kokosolie toe. Als de chocolade gesmolten is voeg je de gepofte rijst en twee eetlepels stroop toe. Meng het geheel goed door elkaar en leg in de bakringen. Druk het geheel goed plat en zet het in de koelkast voor een halfuurtje. De chocolade kan dan opstijven, waardoor je straks een harde bodem hebt die goed in elkaar blijft zitten.
Ga vervolgens door met de kokoslaag. Meng de kokos met de suiker en de kokosmelk. Kneed dit tot een geheel en verdeel het in de bakringen. Druk het vervolgens plat.
Het is niet nodig om de kokoslaag op te laten stijven, dus je kan meteen door met het maken van de chocoladelaag. Smelt ook deze keer de chocolade au bain marie. Voeg de slagroom en een klontje boter toe en roer het geheel totdat het goed gemengd is. Giet de chocoladelaag vervolgens over de taartjes heen. Zet het geheel vervolgens weer in de koelkast om het op te laten stijven.
Deze eenvoudige taartjes zijn nu klaar en klaar om opgegeten te worden! Bewaar de taartjes tussendoor wel in de koelkast, want zeker met het warme weer kan het zijn dat de chocolade in de bodem begint te smelten.
Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.
Dag Jessica,
Ik heb de taartjes gemaakt maar de kokosvulling valt helemaal uit elkaar bij het snijden. Ik houd dan eigenlijk alleen de boven en onderkant over, dit is wel lekker maar is niet helemaal de bedoeling. Heb je nog tips om de kokos beter te laten binden?
Groetjes Linda
Hoi Linda,
Kan het niet zo zijn dat je ze vanuit de koelkast geprobeerd hebt om door te snijden? Misschien was de onderkant te hard waardoor de rest mee brak?
Groetjes,
Jessica