Zoet

Kokos yoghurttaart met kersen

Afgelopen donderdag had de Lidl ook weer glutenvrije producten in het assortiment. Voor mij is dit altijd een vreugde momentje, want dat betekent dat ik enigszins goedkoop lekkere koekjes in kan slaan die ik mag. Ik vind het super handig om koekjes in huis te hebben, want als ik dan zin heb in koekjes kan ik die gewoon pakken. Maar wist je dat je de glutenvrije Maria koekjes van de Lidl ook heel makkelijk kan verwerken in een taart? Ik laat het je in dit recept zien! In een handomdraai maak jij deze taart. Even opstijven in de koelkast en dan genieten maar. Eventueel kan je deze kokos yoghurttaart met kersen ook maken zonder te bakken. Als je dit wilt, sla je de eerste stap van dit recept over en bak je de boter met de koekjes niet.

Ingrediënten kokos yoghurttaart met kersen
Voor een springvorm van 16 cm

  • 150 gram koekjes (let er op dat deze glutenvrij, lactosevrij en in mijn geval ook eivrij zijn!)
  • 75 gram plantaardige boter
  • 300 ml kokosyoghurt
  • 3 blaadjes gelatine
  • 160 gram kersen (ik gebruikte kersen uit de diepvries)
  • Eventueel een handje kokossnippers/geraspte kokos

Verder nodig

  • Springvorm
  • Plantaardige boter om de springvorm in te vetten
  • Bakpapier

Gebruik je liever een grotere of een kleinere bakvorm? Klik dan hier voor andere maatverhoudingen.

Bereiding kokos yoghurttaart met kersen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de koekjes en kneed dit samen met de boter. Als je lang genoeg kneed wordt het vanzelf een deegbal. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de bakvorm in met plantaardige boter. Druk de deegbal plat op de bodem van de springvorm en druk goed aan. Je kunt er nu voor kiezen om de bodem eventjes voor tien minuten af te bakken. Ik vind dit lekkerder, want de bodem wordt dan iets meer knapperig, maar het gaat ook prima zonder afbakken. Als je dus geen oven tot je beschikking hebt is dit een prima idee!

Indien je de bodem wel hebt afgebakken moet je de bodem nu heel goed af laten koelen. Anders stijft de kokos yoghurtlaag niet op. Week de gelatineblaadjes ongeveer vijf minuten in vijf eetlepels koud water. Knijp de gelatineblaadjes vervolgens uit en verwarm ze met drie eetlepels water. Verwarm en roer dit totdat het goed opgelost is.

Giet de opgeloste gelatine bij de kokosyoghurt en roer goed. Giet het geheel vervolgens in de springvorm. Laat het geheel heel eventjes opstijven in de koelkast en maak de taart vervolgens af met de kersen en kokossnippers. Misschien weet je zelf ook nog wel andere lekkere dingen voor erop. Chocolade zou misschien ook niet misstaan!

Laat het geheel vervolgens voor ongeveer drie uur opstijven in de koelkast.

En dan is het tijd om te genieten! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

Reacties

  1. Hoi hoi,

    Ziet er erg lekker uit. Ik weet zeker dat al jou nieuwe collega’s deze taart vast heel lekker vinden (a).
    Wij lusten alles en zijn graag proefkonijnen.

    Groetjes je nieuwe collega’s

    1. Als jullie even doorgeven uit hoeveel personen de afdeling bestaat, neem ik op 3 april wat lekkers mee! 😉 Zijn er nog meer allergieën/dieetwensen waar ik eventueel rekening mee moet houden?

      Tot dan! En ik heb er heel veel zin in!

  2. We zijn met maximaal 15 personen 🙂
    We hebben nog iemand die niet tegen walnoten kan, verder niks ?
    We zijn benieuwd wat voor lekkers je gaat maken. Tot 3 april!!!

    Groetjes van ons allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.