Zoet

Kokosmakronen

Kokosmakronen waren vroeger dé koeken die ik ongelofelijk lekker vond. Als klein meisje haalde ik altijd het eetpapiertje onder de kokosmakroon vandaan om die eerst op te eten, waarna ik vervolgens de kleffe kokosmakroon met veel genot opat. In de winkel zijn glutenvrije varianten van deze koeken te vinden, maar helaas bevatten deze ei waardoor ik ze alsnog niet kan eten. Toen ik erachter kwam dat kokosmakronen heel erg makkelijk zelf te maken zijn maakte mijn hart een sprongetje. Ik zette verschillende recepten naast elkaar en zocht uit wat voor mij de juiste verhoudingen zijn. In een handomdraai heb je je eigen glutenvrije en plantaardige kokosmakronen!

Persoonlijk houd ik van wat knapperige koeken, maar als je dit liever niet hebt kan je de baktijd natuurlijk verkorten. Ze komen er dan wat minder gekleurd uit, maar ook dan zijn ze lekker!
Ingrediënten
Voor ongeveer 16 kokosmakronen

Voor het deeg

  • 150 ml kokosmelk
  • 140 gram suiker
  • 30 gram kokosolie
  • 220 gram kokos
  • 60 gram rijstmeel
  • 40 gram tapiocameel

Verder nodig

  • Een bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding kokosmakronen
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een baklplaat met met bakpapier.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met je handen tot één samenhangend geheel. Het mengsel blijft nog wat kleverig. Vorm vervolgens met je handen hoopjes en druk deze plat op de met bakpapier gevulde bakplaat. Let erop dat er voldoende ruimte tussen de kokosmakronen op de bakplaat is, omdat de kokosmakronen tijdens het bakken nog wat uit kunnen lopen.

Bak de kokosmakronen in 20 minuten gaar. Haal ze vervolgens voorzichtig uit de oven en laat ze afkoelen alvorens je ze van de bakplaat afhaalt, de kokosmakronen kunnen namelijk nog wat zacht zijn!

Eet smakelijk en geniet ervan! Heb je nog wat kokos of kokosmelk over? Dan kan je deze overheerlijke bounty taart eens proberen!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

Reacties

  1. Ik heb de koekjes proberen maken maar ik krijg het deeg niet tot een geheel. Het brokkelt steeds uit elkaar. Ik gebruikte wel kokokbloemsuiker ipv gewone suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.