Kroatië

Glutenvrij lactosevrij Kroatië

Uit ervaring weet ik dat het best wel moeilijk kan zijn om de juiste restaurants te vinden voordat je op vakantie gaat. Want waar kan je glutenvrij en lactosevrij eten? Op vakantie gaan betekent voor mij eerst uren achter de laptop zitten op zoek naar glutenvrije hotspots waar ik wat kan eten of glutenvrij eten kan kopen. Ik ben gezegend met het feit dat ik die voorbereiding best wel leuk vind, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Binnenkort vertrekken wij voor een bruiloft naar Kroatië. We hebben hier meteen een week vakantie aangeplakt. Super veel zin in! Ik hoor ontzettend goede dingen over Kroatië en we komen tijd tekort in de week dat we daar zijn. Van te voren heb ik op social media geïnventariseerd hoe het met glutenvrij en lactosevrij eten in Kroatië zit. Ik kreeg goede reacties, maar helaas kan ik niet zoveel hotspots vinden in Kroatië zelf.

 

De hotspots die ik heb kunnen vinden heb ik in onderstaande kaart verzameld. Maar lieve mensen, help mee! Alleen met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat de hotspots voor iedereen inzichtelijk worden. Deel dus je tips, dan kan ik ze in de kaart verwerken. Klik dan hier om mij en anderen te helpen! Door elkaar te helpen kunnen we het elkaar zo makkelijk mogelijk maken!

Je kunt de kaart openen door rechtsboven in de kaart op het vierkantje te klikken. Op deze manier open je de kaart in Google Maps op de Google Maps app op je telefoon of browser. Op deze manier kan je nog makkelijker zoeken op de locatie waar je bent. 

 

Let wel altijd zelf nog goed op voordat je naar een restaurant gaat. Blijf zelf vragen naar de mogelijkheden én goed aangeven wat jouw strenge dieetvoorschriften zijn. Vermeld ook altijd dat men rekening moet houden met kruisbesmetting. Dat een restaurant in bovenstaande lijst staat, betekent (helaas) niet vanzelfsprekend dat het meteen goed gaat. Wees zelf alert! Is het fout gegaan bij een restaurant uit bovenstaande lijst, laat het mij dan weten want dan verwijderen we het desbetreffende restaurant uit de lijst!