Kaart heel Nederland

Glutenvrij lactosevrij Dordrecht

Op het moment dat je te horen krijgt dat je coeliakie hebt en/of andere en meerdere voedselintolernaties hebt, zoals lactose of ei, wordt alles voor je gevoel een stuk lastiger. Je kan niet meer onbezorgd eten halen, sociale gelegenheden waar eten bij komt kijken worden moeilijker, je moet altijd en overal opletten en uitleggen wat jouw dieetvoorschriften zijn én je moet ook nog eens alle etiketten in de supermarkt checken. Ook uiteten gaan is niet meer zo heel makkelijk. Waar je eerder gewoon een restaurant met een aantrekkelijke menukaart binnen kon lopen, moet je nu eerst voorbereiden om te kijken waar je precies kan eten. Ik bel er ook nog altijd achteraan of mijn dieetwensen mogelijk zijn en pas als ik het dan vertrouw reserveer ik een plekje in een restaurant.

 Uiteten gaan in Nederland is misschien nog wel het makkelijkste, omdat we daar elkaar qua taal het beste begrijpen. Maar wist je dat er toch best wel veel restaurants zijn waar je glutenvrij, lactosevrij en in mijn geval ook nog eivrij kan eten? Ik heb een hele lange tijd een angst gehad om uiteten te gaan. Ik vond het een avond plezier niet waard om daarna dagen lang in bed te liggen voor het geval het fout gegaan zou zijn. Zeker niet als ik in die week ook nog eens belangrijke studie- en werkgerelateerde dingen had. Ik merk dat ik daar de laatste tijd iets makkelijker in ben geworden omdat ik merk dat er best wel veel mogelijk is. Je moet alleen bij de juiste restaurants aankloppen! De afgelopen tijd heb ik een lijst verzameld van restaurants waarbij het mogelijk is om glutenvrij, lactosevrij én eivrij te eten. Deze lijst is mede samengesteld met de goede ervaringen van anderen die allerlei strenge dieetvoorschriften moeten volgen.

Meer dan 2000 glutenvrije en lactosevrije hotspots in Nederland

De hotspots zijn hieronder in de kaart te zien. In deze lijst staan restaurants, snackbars en andere fast-food restaurants, winkels én hotels waar je glutenvrij, lactosevrij en eivrij kan eten. Heb je zelf nog goede ideeën voor goede hotspots? Klik dan hier om mij en anderen te helpen! Door elkaar te helpen kunnen we het elkaar zo makkelijk mogelijk maken!

Je kunt de kaart openen door rechtsboven in de kaart op het vierkantje te klikken. Op deze manier open je de kaart in Google Maps op de Google Maps app op je telefoon of browser. Op deze manier kan je nog makkelijker zoeken op de locatie waar je bent. 

 


Let wel altijd zelf nog goed op voordat je naar een restaurant gaat. Blijf zelf vragen naar de mogelijkheden én goed aangeven wat jouw strenge dieetvoorschriften zijn. Vermeld ook altijd dat men rekening moet houden met kruisbesmetting. Dat een restaurant in bovenstaande lijst staat, betekent (helaas) niet vanzelfsprekend dat het meteen goed gaat. Wees zelf alert! Is het fout gegaan bij een restaurant uit bovenstaande lijst, laat het mij dan weten want dan verwijderen we het desbetreffende restaurant uit de lijst!

Inmiddels staan er van meer landen kaarten online! Ga je naar Frankrijk op vakantie? Deze kaart vind je hier!