Zoet

Glutenvrije en vegan no bake pinda chocoladetaart

Wie at er vroeger ook Snickers? Dat was echt één van mijn favoriete candybar. Deze taart doet me er heel erg aan denken. De combinaties van de gezouten pinda’s en de chocolade is ZO lekker. Voor deze no bake pinda chocoladetaart heb je geen oven nodig, want de ingrediënten hoeven niet afgebakken te worden. Dit maakt dat de taart echt super makkelijk te maken is. Deze taart is volledig glutenvrij, melkvrij en eivrij en daarmee ook vegan. 

 

Ingrediënten no bake pinda chocoladetaart
Voor 8 personen

Voor de bodem

  • 210 gram gezouten pinda’s
  • 230 gram ontpitte dadels
  • 1 eetlepel kokosolie

Voor de laag met pinda’s

  • 140 gram 100% pindakaas
  • 65 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 60 gram pure chocolade chips (let er op dat deze melkvrij zijn)
  • 1 eetlepel suiker (deze kan je ook eventueel weglaten)

Voor de chocolade toplaag

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml plantaardige melk
  • 50 gram gezouten pinda’s

Overig

  • Springvorm met een diameter van 18 centimer
  • Plastic folie

Bereiding no bake pinda chocoladetaart

Bekleed de springvorm met plastic folie zodat de taart late rmakkelijker uit de springvor mte halen is.

Begin met het maken van de bodem. Ontpit de dadels en doe deze samen met de gezouten pinda’s en kokosolie in een keukenmachine. Mix het geheel tot een plakkerig deeg. Druk het deeg in de springvorm en druk dit goed aan, ook aan de randen.

Ga vervolgens door met het maken van de pindalaag. Voeg alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine en mix ook dit tot een glad geheel. Roer de chocolade chips door het mengsel heen. Giet dit geheel vervolgens op de taartbodem.

Vervolgens maak je de taart af met de chocolade toplaag. Smelt de chocolade samen met de plantaardige melk in een pannetje. Let er op dat de chocolade niet aanbrandt. Giet dit geheel vervolgens op je taart. Maak de taart af door er gezouten pinda’s op te strooien.

Super easy he? En ook nog eens heel lekker! Ik zou het heel leuk vinden als je jouw variant op deze chocolademousse met mij wil delen! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

 

Reacties

  1. ik heb de pindahocoladetaart gemaakt. superlekker! bij de middelste laag met pindakaas heb ik een overrijpe banaan meegemalen. lijkt daardoor niet meer perse op snicker maar overheerlijk in combinatie met chocoladelaag erbovenop!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.