Zoet

Oreo dessert

Een hele tijd geleden maakte ik een hele lekkere oreo taart. De taart is een grote hit in mijn omgeving, maar ook op Het Baklab zelf.  Veel mensen hebben deze taart het recept bekeken, gemaakt en vonden ‘m lekker. Het recept vind je hier. Een tijdje terug kwam er een vriendin eten en ik vind het dan altijd leuk om iets te maken. Deze keer had ik geen zin om taart te maken, maar bedacht ik me dat het misschien leuk zou zijn als ik eens een lekker dessert zou maken. Ik kwam op het idee om van de gluten- en lactosevrije oreo’s van het glutenvrije huismerk van de AH een lekker dessert te maken. Dat resulteerde in dit lekkere recept. Het allerlekkerste is dit dessert als het nog een beetje warm is. Een mooie bijkomstigheid is dat dit recept echt in een handomdraai gemaakt is.
Ingrediënten oreo dessert
Voor een ovenschaal met een diameter van 22 cm

Verder nodig

  • Mixer
  • Ovenschaal

Gebruik je liever een grotere of een kleinere bakvorm? Klik dan hier voor andere maatverhoudingen.

Bereiding oreo dessert
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de randen en de bodem van de ovenschaal in met plantaardige boter.

Het enige dat je hoeft te doen is eigenlijk het beslag maken. Voeg alle ingedriënten, behalve de koekjes, bij elkaar in een kom en mix dit tot een geheel. Verkruimel vervolgens de koekjes door het beslag. Zorg er wel voor dat je een aantal koekjes overhoud ter garnering van het dessert. 

Giet vervolgens het beslag in de ovenschaal en verkruimel je laatste koekjes hier overheen. Druk ze wat aan in het beslag, zodat ze niet los bovenop het dessert komen te liggen. Bak het geheel vervolgens in 35 minuten af.

Laat het geheel vervolgens afkoelen. Schep de porties uit de ovenschaal, want het is geen taart die je kan uitstorten op het aanrecht of een schaal.  

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.