Zoet

Oreo taart

Dat ik blij ben met de glutenvrije producten van de Albert Heijn is al bekend, maar ik ben ook heel erg blij dat ze koekjes hebben die ik mag. Soms is het gewoon heel erg fijn om een pak koekjes te kopen, op de bank te gaan zitten en ze op te eten zonder eerst moeilijk in de keuken te moeten doen. De AH vrij van gluten double cookies behoren dan ook tot mijn favoriet! Het is eigenlijk de glutenvrije versie van de welbekende oreo’s. Naast glutenvrij zijn ze ook nog eens lactose- en melkvrij én eivrij! Omdat ik deze koekjes zo lekker vond besloot ik er een taart van te maken en dat resulteerde in dit overheerlijke recept voor een oreo taart. Schrik niet van de hoeveelheid oreo’s die hier in gaan, want het zijn er heel wat (drie pakken!), maar het is zeker de moeite waard. En nog één voordeel: je hebt geen oven nodig voor deze oreo taart!

Heb je geen zin in taart maar in een lekker dessert? Dan is dit Oreo dessert misschien een goed idee om te maken.
Ingrediënten oreo taart
Voor een springvorm van 26 cm

Voor de bodem

Voor de vulling

Voor de bovenlaag

Voor dit recept heb je dus drie pakken AH vrij van gluten double cookies nodig!

Bereiding oreo taart
De bereiding van deze taart is heel eenvoudig. Je hebt alleen geduld nodig omdat je af en toe moet wachten. Begin allereerst met het maken van de bodem. Smelt de plantaardige boter in een steelpannetje en verkruimel de oreo’s boven de boter. Roer de gesmolten boter voorzichtig door de koekstukjes- en kruimels heen. Je kunt eventueel een springvorm met bakpapier bekleden zodat de taart er makkelijker uit te halen is, maar dit hoeft niet. Giet vervolgens het mengsel van de plantaardige boter en oreo’s in de springvorm. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.

Zet de springvorm in de koelkast. Het duurt ongeveer een half uur totdat de bodem hard is. Je kunt dan verder gaan met de volgende stap. Leg de gelatineblaadjes voor vijf minuten in 5 eetlepels water. Nadat je de gelatineblaadjes hebt laten weken, knijp je ze uit en breng je het over in een steelpannetje. Voeg hier ook weer 5 eetlepels water aan toe. Verwarm het geheel totdat de gelatine helemaal is opgelost. Voeg vervolgens aan dit mengsel de suiker en de sojayoghurt toe. Roer de gelatine goed door de sojayoghurt heen, want je wilt later geen klontjes in je middelste laag hebben. Als je alles goed geroerd hebt voeg je ook hier weer zeven verkruimelde oreo’s aan toe. Giet het geheel op de eerder gemaakte bodem en zet het weer in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer een uurtje.

Als de laag goed stijf is ga je verder met de laatste laag. Smelt au bain-marie de 100 gram pure chocolade in een pannetje. Voeg hier vervolgens de plantaardige boter aan toe. Als alles gesmolten en gemengd is verkruimel je ook weer hier 10 oreokoekjes doorheen. Ik vind het leuk om hier wat grotere stukken in te doen, maar het is natuurlijk aan jou wat je zelf wil!

Zet het geheel nog even in de koelkast en je taart is klaar! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Reacties

    1. Beste Yvonne,

      Ik heb deze taart nooit geprobeerd in te vriezen, maar ik vrees dat dat de taart niet echt ten goede komt. De taart is ongeveer vier dagen houdbaar in de koelkast!

    1. Goed idee Sjarinta! Is het daar goed mee gelukt? En hoeveel agaragar gebruik je dan? Ik heb het nooit gebruikt en ik zou het graag eens gebruiken, dus ik ben benieuwd!

  1. Ik wil heel graag een toetje maken, ik ben alleen allergisch naast gluten en lactose voor ei en voor soja en voor kokos 😅. Dit maakt het moeilijk om een recept te vinden zonder dede stoffen derin. Ik gebruik alleen rijstemelk of mais producten ter vervanging .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.