Over Het Baklab

Welkom op hetbaklab.nl! Ik ben Jessica Jansen, 26 jaar oud en ik heb een passie voor bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, tussendoor van het beslag te snoepen en uiteindelijk lekkere dingen te bakken. Ik heb analytische chemie gestudeerd en in het dagelijks leven ben ik werkzaam als researcher bij een Nederlands research instituut. Hier probeer ik nieuwe dingen te ontwikkelen. Mijn passie voor dingen ontwikkelen komt me ook goed uit in de keuken. Vandaar de naam hetbaklab.nl; in de keuken probeer ik ook nieuwe en lekkere recepten te ontwikkelen!

Als klein meisje vond ik het altijd heerlijk om in de keuken te staan. Eerst koekjes bakken met mama, waarbij zij het deeg maakte en ik de vormpjes uit mocht steken. Later steeds zelfstandiger. Trots presenteerde ik mijn baksels afkomstig uit kant en klare pakken waar alleen nog water aan toegevoegd moest worden. Toen ik ouder werd pakte ik er kookboeken of recepten van internet bij, waarbij ik met bloem, boter en suiker altijd wat moois probeerde te maken.

Ineens werd er rond 2012 roet in het eten gegooid. Ik kreeg te horen dat ik talloze voedselintoleranties had die mijn gezondheidsklachten moesten verklaren. Ineens moest ik bakken zonder gluten, ei en melk en dat resulteerde in droge uit elkaar vallende koekjes, cakes en taarten. Gefrustreerd belandden destijds veel van mijn baksels in de prullenbak. Waarom lukte het nou niet om een lekkere cake te bakken? Een tijd lang ben ik mijn plezier in het bakken verloren. Totdat ik weer dingen durfde te proberen en ik doorkreeg dat ik toch lekkere dingen kon bakken. Langzaamaan begon ik steeds meer dingen te bakken. Eerst nog alleen voor mezelf, later ook voor anderen. Op een verjaardag presenteer ik nu weer trots mijn eigen baksel. Nu niet meer uit een kant en klaar pakje waar alleen water aan toegevoegd moest worden, maar een baksel die met trots en veel moeite bereid is!

Heel veel bakplezier toegewenst!

Liefs,

Jessica Jansen

Reacties

 1. Hoi Jessica,
  een mooie website, ik ga zeker je recepten uitproberen.
  Ik heb o.a. een zuivelallergie en ben altijd aan experimenteren met bakken.

  1. Excuses voor de late reactie. Ik ben even een tijdje niet online geweest. Ik heb helaas geen broodrecepten of tips voor brood, want ik heb dat zelf nog steeds niet lekker kunnen maken.. Eigenlijk heb ik dat een beetje opgegeven en eet ik gewoon geen brood meer.

 2. Heel herkenbaar, bij mij begon het met lactose intolerantie en nu zijn er een paar bij gekomen. Wat ik zo erg vind omdat ik graag dingen probeer. Ik ga je volgen

 3. hallo Jessica,
  wat een mooie website. ik ben superblij dat ik je gevonden heb…..ik heb allergie voor tarwe, lacose en eigeel. ik bakte altijd graag maar vond het de laatste tijd moeilijk om aan goede recepten te komen. Twee van mijn kinderen hebben het ook en met name voor hen vind ik het zo sneu dat je weinig lekkere dingen kunt kopen met allergie.
  ik heb de pepernoten gemaakt en die zijn heerlijk….ik ga nog meer dingen van je site maken, kheb er ineens weer zin in!
  ik zoek eigenlijk nog een recept voor gewone simpele cake…of voor bankerstaaf…
  misschien weer tip voor jou πŸ˜‰

  1. Hoi Gerrie,

   Sorry, vanwege omstandigheden ben ik even offline geweest en ik zie dan ook nu pas je berichtje. Bedankt voor je compliment! En fijn dat de pepernoten lekker waren. Ik zet jouw ideeΓ«n op mijn ”to bake” lijstje. Als je nog meer ideeΓ«n hebt, dan hoor ik het graag! Wie weet komen de recepten dan een keertje online! πŸ™‚

   Nogmaals dank en veel plezier met bakken!

   Groet,
   Jessica

 4. Hoi Jessica,

  Wat een verademing om recepten te vinden die glutenvrij, lactosevrij en eivrij zijn!
  Sinds kort ben ik deze nieuwe wereld aan het ontdekken.
  Door jou krijg ik zin om aan de slag te gaan.
  Zo fijn dat ik pannenkoeken en banketbakkersroom niet hoef op te geven πŸ˜€
  Hartelijke groeten, Ankie

  1. Ahw wat een ontzettend leuk bericht! Dat doet me echt heel goed. Heel veel succes in deze nieuwe wereld! Er zijn genoeg dingen die nog wel mogelijk zijn. Mocht je wat lekkers maken of nog vragen hebben, laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.