Glutenvrije, melkvrije én eivrije pannenkoeken? Ja, het kan zeker! En dat verbaast je misschien, want meel, melk en eieren zijn juist dé ingrediënten om pannenkoeken te maken. Toch gaat het ook prima zonder deze ingrediënten. En weet je wat leuk is? Met pannenkoeken kan je zó erg variëren. Ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of avondeten. Of met slagroom en aardbeien zijn ze ook nog eens heerlijk als toetje. Je kan er zóveel dingen mee! Hopelijk kan jij met dit recept ook genieten van pannenkoeken!
Het geheim? De glutenvrije pannenkoekenmix van Koopmans welke je hier vindt. En dat niet alleen, want geduld is ook belangrijk bij pannenkoeken. En laat ik dat nou net niet hebben…. Deze taak laat ik dus aan mijn vriend of moeder over, want die kunnen héérlijke pannenkoeken bakken. Deze keer dus geen recept van mijzelf, maar een recept dat door mijn vriend gemaakt is!
Ingrediënten pannenkoeken
Voor 8 pannenkoeken
- 300 gram glutenvrije pannenkoekenmix van Koopmans welke je hier vindt
- 550 gram kokosmelk van Alpro (of andere plantaardige melk)
- 15 gram vloeibare plantaardige boter en extra om de pan in te vetten
- Snufje zout
Overige benodigdheden
- Koekenpan
- Garde
- Mengkom
- Spatel
- Eventueel een soeplepel
Bereiding pannenkoeken
- Klop de pannenkoekenmix, plantaardige melk en vloeibare boter tot een glad mengsel met een garde.
- Verhit de koekenpan op het vuur met een beetje plantaardige boter en laat de pan goed heet worden. Dit is belangrijk voor goede pannenkoeken!
- Als de pan goed heet is kan je met een soeplepel (of andere lepel) het beslag verdelen in de pan. Beweeg de pan heen en weer zodat het beslag goed verdeeld is.
- Laat de pannenkoek bakken en draai deze om op het moment dat deze stevig genoeg is om met een spatel om te draaien. Gaat dit nog niet, wacht dan even want dan is de pannenkoek nog niet goed gebakken.
- Bak de andere kant af totdat deze goudgeel is.
- Leg de pannenkoek op een bord en dek eventueel af met aluminiumfolie.
- Doe weer een beetje boter in de pan en begin weer van vooraf aan met nieuwe pannenkoeken bakken! Ga door totdat het beslag op is.
Eet smakelijk!
Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.
Je krijgt de pannenkoeken luchtiger door circa een derde deel van de plantaardige melk door spa rood te vervangen.