Zoet

Peren kokos taart

Pas heb ik voor het eerst kokosmeel gekocht. Ik heb al regelmatig baksels met kokos gemaakt, zoals deze overheerlijke bounty taart (aanrader!). Met kokosmeel had ik echter nog nooit gebakken, dus ik vond dat daar verandering in moest komen! Ik keek in de koelkast en vond daar nog wat peren die op moesten. Ik bedacht me dat peren en kokos waarschijnlijk wel een goede combi waren, dus ik ging daar meteen mee aan de slag. En met resultaat! Dit is echt heel erg lekker en dit recept gaat ook zeker vaker op tafel komen.

Ingrediënten peren kokos taart
Voor ongeveer 10 stukjes

Voor de taart zelf

  • 80 gram kokosmeel
  • 80 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder van 15 gram
  • 80 gram appelmoes
  • 80 gram plantaardige boter
  • 40 gram suiker
  • Snufje zout
  • 60 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels honing
  • 4 peren
  • 1 eetlepel sojayoghurt of andere plantaardige yoghurt

Verder nodig

  • Ovenschaal of bakvorm
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Spatel

Bereiding peren kokos taart

Verwarm de oven voor op 170 °C.  Ik gebruikte een hetelucht oven, dus als je een elektrische oven gebruikt moet je de temperatuur ongeveer 10 graden hoger zetten. Voeg alle droge ingrediënten (kokosmeel, bakpoeder, suiker, geraspte kokos en zelfrijzend bakmeel en het snufje zout) bij elkaar in een mengkom en meng dit even door. Voeg vervolgens de appelmoes, plantaardige boter, sojayoghurt en honing toe. Mix het geheel gedurende vijf minuten tot een beslag.

Scheel ondertussen de peren en snijd 2 peren in kleine stukjes. Spatel dit door het beslag heen. De overige peren bewaar je voor op de peren kokos taart, zodat het er feestelijk uit ziet. Deze peren snijd je in vieren zodat je grote stukken overhoudt.

Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Doe dit echt, want dit is geen taart die je straks zomaar uit te vorm kan krijgen omdat de taart vrij brokkerig is. Het is namelijk jammer als je taart straks kapot uit de vorm komt. Zorg ook dat de randen bekleed zijn met bakpapier. Ik heb één vel bakpapier in een ovenschaal gelegd, zodat ik de taart er als een ”mandje” uit kon halen. Breng het beslag vervolgens over in de bakvorm of ovenschaal.

Druk de overige stukken peer in het beslag en giet hier twee eetlepels vloeibare honing overheen. Als je honing hard is kan je het voorzichtig opwarmen in een pannetje of magnetron. De taart is nu klaar om de oven in te gaan! Bak het geheel voor 50 minuten af in het midden van de oven.

Laat na het bakken de taart afkoelen in de oven. De taart hoeft niet helemaal afgekoeld zijn om te eten, want lauwwarm is deze ook ontzettend lekker! Let er wel op dat je de taart met bakpapier en al uit de bakvorm haalt en deze er als een ”mandje” uit tilt, want anders gaat je taart kapot. De taart is ongeveer een week houdbaar, mits deze goed verpakt is.

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.