Zoet

Rabarbertaart

Zomer betekent rabarber! Deze heerlijke rood roze stengels kan je verwerken tot een lekkere rabarber compôte. In de zomer krijg ik regelmatig rabarber van mijn opa die deze op zijn moestuin verbouwd. Deze keer besloot ik er een rabarbertaart mee proberen te maken. Door de rabarber compôte in de taart zelf wordt de taart niet droog, waardoor de taart best wel een tijdje te bewaren is! Super fijn, want dat is soms met glutenvrije taart wel anders. Houd je ook zo van rabarber? Spring dan nu de keuken in om deze taart te maken, want hij is echt heerlijk!
Ingrediënten rabarbertaart
Voor een taart met een diameter van 26 cm

Voor de rabarber compôte

  • 500 gram rabarber
  • 3 eetlepels suiker
  • 8 eetlepels water
  • 2 theelepels kaneel

Voor de taart

Verder nodig

  • Springvorm met een diameter van 26 cm
  • Mixer

Gebruik je liever een grotere of een kleinere bakvorm? Klik dan hier voor andere maatverhoudingen.

Bereiding rabarbertaart
Begin met het maken van de rabarber compôte. Was de rabarber en haal de buitenste schil er vanaf. Dit hoeft niet, maar dit doe ik wel altijd. Snijd de rabarber vervolgens in stukjes. Doe in een pan de rabarber, een theelepel kaneel, 3 eetlepels suiker en 100 ml water. Breng dit aan de kook en laat het voor ongeveer 10 minuten koken. Als je de compôte nu roert valt de rabarber uit elkaar. Laat de rabarber compôte afkoelen.

Vervolgens kan je verder met het maken van de taart. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met plantaardige boter. Doe vervolgens de plantaardige boter, het glutenvrije zelfrijzend bakmeel, de suiker, appelmoes, sojayoghurt, kaneel en een snufje zout in een kom en mix het tot een glad beslag. Voeg vervolgens 250 gram van je eerder gemaakte rabarber compôte door het beslag heen. Voeg vervolgens de bakingsoda en azijn toe aan het beslag. Roer dit er snel doorheen en giet het geheel over in de bakvorm. De bakingsoda en het azijn zorgen ervoor dat het beslag wat luchtiger wordt. Het is echt de bedoeling dat dit als laatste toegevoegd wordt, omdat anders de eigenschappen van de bakingsoda en azijn verloren gaan. Het beslag wordt dan wat minder luchtig en dat is niet de bedoeling! Bak de taart in de oven voor zeventig minuten.

Haal de taart uit de oven en laat goed afkoelen. Als de taart afgekoeld is kan je de overige hoeveelheid rabarber compôte over de taart heen gieten. Vind je de rabarber nog te zuur? Dan kun je nog wat suiker toevoegen.

Eet smakelijk!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.