Uit eten

Restaurant De Haard – Bosschenhoofd

Een goede vriendin en ik hebben er een gewoonte van gemaakt om elk jaar een weekendje weg te gaan met elkaar. In het dagelijks leven hebben we niet altijd tijd om elkaar veel te zien, dus dan is zo’n weekend ideaal om eens even flink bij te kletsen. Dit jaar belandden wij in een hotel in Bosschenhoofd, wat tussen Breda en Roosendaal in ligt. Achteraf hebben we het juiste weekend uitgekozen want we hebben heerlijk zomers weer gehad. Eigenlijk kon het niet beter! Bij een weekendje weg hoort uit eten gaan er natuurlijk bij. Na telefonisch contact gehad te hebben met restaurant De Haard in Bosschenhoofd besloten we te reserveren. Vooraf had ik al een goed gevoel over het restaurant, want bij de reservering werd bijvoorbeeld vanuit het restaurant uit gevraagd of ze rekening moesten houden met kruisbesmetting. Mijn ervaring is dat dat niet vaak gebeurt en dat ik er altijd zelf mee moet komen. Dat was een goede binnenkomer, dus!

Restaurant De Haard Bosschenhoofd

Het restaurant ziet er van binnen knus en gezellig uit. Wij hadden geluk dat het echt heel erg mooi weer was, waardoor we de hele avond buiten hebben kunnen zitten op het terras. Doordat het restaurant gelegen is in een bosrijk gebied kregen wij het ultieme vakantiegevoel. 

Bij binnenkomst werd meteen aan ons gevraagd wie degene was met de allergieën. We spraken af dat ik wat lekkers van de kaart koos, waarna in de keuken overlegd zou worden of mijn keuze mogelijk was. De kaart is niet heel uitgebreid, maar er staan wel hele lekkere en bijzondere gerechten op. En omdat je niet eindeloos veel keuzes hebt kan je ook veel makkelijker kiezen natuurlijk! 

Vooraf kregen we een ammuse. Omdat ik deze niet mocht, was er voor mij wat anders gemaakt. Erg leuk! Het glutenvrije brood dat ze er normaal bij serveren mocht ik niet vanwege het ei dat erin zit. Dat maakt niet uit, maar fijn dat ze wél glutenvrij brood in huis hebben en dit ook serveren. Je hoort weleens anders!

Restaurant De Haard Bosschenhoofd

Als voorgerecht koos ik het zogenaamde ‘Moestuintje’. Een vegetarisch gerecht met hummus, groente en veel kruiden. Het was mogelijk om er het één en andere aan te passen. De aarde van paddenstoelen, die in het oorspronkelijke gerecht zat, kon ik niet eten, maar dat heb ik zeker niet gemist. Mijn bord was gevuld met extra veel groente waardoor ik dat niet eens gemist heb!

Restaurant De Haard Bosschenhoofd

Als hoofdgerecht koos ik voor de biefstuk van sukade. De wijnsaus die hierbij geserveerd werd mocht ik niet, maar ook hier hadden ze weer andere oplossingen voor gevonden. Toevallig had mijn vriendin hetzelfde hoofdgerecht gekozen. Mijn bord deed zeker niet onder aan die van haar! Ook aan het bijgerecht was gedacht; de patat mocht ik niet, dus daarom kreeg ik gebakken aardappeltjes met een dipje van olijfolie.

Een dessert heb ik niet meer op omdat ik echt heel vol zat. Maar wat heb ik genoten deze avond! Het eten was lekker én ik heb voor mijn gevoel zorgeloos kunnen eten deze avond. In combinatie met het zonnetje was het een perfecte zomerse avond. En nog fijner, ik ben niet ziek geworden. Dit restaurant is dus zeker een aanrader! Jammer dat ik niet dichtbij woon, dan was ik vaker langs gegaan…

Ben je benieuwd naar het restaurant? Check hier de site van het restaurant!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.