Zuid-Holland

Restaurant Verboden Toegang in Leiden

Een hele tijd geleden ging ik samen met een vriendin uiteten in Leiden. Via Livaad, een site waar je onder andere heel veel informatie over glutenvrij (uit)eten kan vinden kwam ik bij het restaurant Verboden Toegang. Ik besloot telefonisch contact met ze op te nemen en een reservering te maken.

Bij binnenkomst vallen alle verkeersborden in het restaurant ontzettend op. Overal waar je kijkt zie je (bijzondere) verkeersborden. Erg leuk om te zien! Zelfs op de wc hangen verschillende verkeersborden en spreuken. Zeker de moeite waard om eens te zien!

De allereerste keer dat ik er ging eten (ik ben er inmiddels twee keer geweest) kwam de ober naar me toe met een lijst van wat ik kon eten. Samen met de kok hadden ze een lijst en menu samengesteld met wat ik kon eten. Dat gaf al meteen vertrouwen! Dat maak ik niet vaak mee. Super fijn dat er al van te voren zo met je meegedacht wordt. De tweede keer dat ik er ging eten hadden ze geen lijst gemaakt, maar natuurlijk kan ik aan de hand van de kaart zelf meedenken. En ook de tweede keer werd er heel erg met me meegedacht. Kan je het sausje bij je eten niet eten? Geen probleem, dan maken we een tomatensausje. Zo ontzettend fijn is dat!

Als voorgerecht nam ik het gerecht de ‘Rode Kaart’. Naast de inrichting van het restaurant is er dus ook uitvoerig nagedacht over de namen van de gerechten op de kaart. Erg leuk! De Rode Kaart bestaat uit carpaccio, met uitgebakken spekjes en pijnboompitten, parmezaan en mayonaise van zongedroogde tomaat. De parmezaan en de mayonaise kon ik niet eten, maar toch zat het gerecht er goed uit en was het erg lekker.

Als hoofdgerecht koos ik voor de ‘Topcrimineel’; een gegrilde biefstuk met roerbakgroenten en romige pepersaus. De romige pepersaus mocht ik natuurlijk niet, dus werd er vanuit het restaurant zelf voorgesteld om er een sausje van tomaten bij te doen. Wederom weer erg lekker! Bij het hoofdgerecht werd glutenvrije patat geserveerd.

En dan het nagerecht. Dit was toch wel de verrassing van de avond, want ze hadden best wel hun best gedaan op het dessert en dat werd door mij erg gewaardeerd. Buiten de kaart om kreeg ik een bolletje aardbeiensorbetijs, een smoothie van aardbei, aardbeien en gegrilde ananas. Het aardbeiensorbetijs lag ook nog eens op een bedje van kokos. Het was erg lekker en het zag er ontzettend leuk uit.

Al met al heb ik twee hele leuke avonden gehad en heb ik heerlijk en onbezorgd gegeten! Dit restaurant staat inmiddels op het restaurantlijstje waar ik fijn en onbezorgd kan eten, dus ik ga hier zeker nog vaker komen. Ben je benieuwd naar het restaurant en wil je er ook eens naartoe? De site van het restaurant vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.