Zoet

Stroopkoek

Vroeger kon je me echt wakker maken voor stroopkoeken. Wat vond ik dat lekker! Die knapperige koeken die eigenlijk enorm kruimelen als je een hap neemt. Ik had ze nooit eerder gemaakt, maar ik had er ineens zoveel zin in dat ik het graag wilde proberen. En eigenlijk scheen het heel makkelijk te zijn! De koeken zijn echt super lekker als ze nog warm zijn en net uit de oven komen. Wees wel opgelet, want je keuken kan een kliederige kleverige boel worden door de stroop, maar dat maakt niet meer uit als je daarna een lekkere stroopkoek kan eten!




Ingrediënten stroopkoeken
Voor ongeveer tien stuks

Voor het deeg

  • 250 gram glutenvrij bloem (ik gebruikte glutenvrije bloem van AH Vrij van Gluten)
  • 120 gram plantaardige boter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels appelmoes
  • een zakje bakpoeder
  • snufje zout

Voor de stroop

  • 100 gram keukenstroop
  • 30 gram suiker
  • 40 gram boter
  • 1/2 theelepel kaneel

Overige benodigdheden

  • Bakpapier
  • Koekjes uitsteker

Bereiding stroopkoeken
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Leg het deeg vervolgens een uurtje in de koelkast om te laten rusten.

Verwarm na dit uur de oven voor op 180 °C. Rol de deegbal uit tot een dikte van ongeveer 4 mm en steek met een koekjessteker ronde vormpjes uit. Leg deze uitgestoken ronde koekjes op een met bakpapier beklede plaat. Als alle koekjes zijn uitgestoken bak je de koekjes voor 20 minuten in de oven. De koekjes zijn goed wanneer ze goudbruin zijn. De koekjes komen zoals alle koekjes zacht uit de oven. Wanneer de koekjes afkoelen worden ze pas hard.

Als de koekjes zijn afgekoeld kan je verder gaan met de stroop. Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe. Breng het mengsel aan de kook totdat alle ingrediënten opgelost zijn.

Breng vervolgens de stroop met een lepel op de koekjes en leg elke keer twee koekjes op elkaar. Ga door totdat al je koekjes op zijn!

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.