Sinterklaas, Zoet

Taai taai poppen

Bij sinterklaas denk ik naast kruidnoten aan taai taai poppen. Vroeger kon ik daar echt eindeloos van eten. Eerder deze week maakte ik pepernoten en wist  je dat het recept voor taai taai poppen eigenlijk bijna hetzelfde is als voor pepernoten? Alleen de oventijd is verschillend! Toen ik erachter kwam dat het heel eenvoudig te maken was besloot ik om een poppetje uitsteekvorm te kopen en aan de slag te gaan! Ik vond het echt heel leuk om deze taai taai poppen te maken en het resultaat mag er zeker wezen! 

Misschien wil je voor sinterklaasavond wel heel veel bakken? Zo ja, dan zijn er op Het Baklab ook nog recepten van kruidnoten, chocolade kruidnoten, de enige echte pepernoten en speculaasbrokken!
Ingrediënten taai taai poppen
Voor ongeveer vijftien taai taai poppen

Overige benodigdheden 

  • Bakpapier
  • Koekjesuitsteker
  • Deegroller

Bereiding taai taai poppen
Verwarm de honing en de stroop in een pannetje. Zorg ervoor dat het net niet begint te koken. Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen, want het is nu nog te heet om er deeg mee te maken (ja, ervaring…). Je kunt ondertussen dus het glutenvrije zelfrijzend bakmeel, de bruine suiker, anijszaad en speculaaskruiden in een aparte kom mengen. Als de honing ietwat afgekoeld is gooi je alle droge ingrediënten bij de honing en stroop. Voeg drie eetlepels water toe en kneed het geheel met je handen tot een klevend deeg. Het blijft heel erg kleven, dus gooi er geen extra meel doorheen.

En nu komt het belangrijkste: laat je deeg lang liggen zodat de smaken goed in kunnen trekken en het deeg een betere structuur krijgt. Zorg ervoor dat je het deeg ingepakt in folie ongeveer een dag op kamertemperatuur laat liggen. Het is dus niet nodig om het deeg in de koelkast te bewaren.

Als je het deeg hebt laten liggen verwarm je de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en steek de poppetjes (of een ander vormpje) uit met de koekjesuitsteker. Leg de nog niet afgebakken poppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze vervolgens voor vijftien minuten in de oven.

De taai taai poppen worden pas echt taai als ze een paar dagen in een afgesloten trommel liggen, dus het kan zijn dat ze wat hard zijn als ze net uit de oven komen.

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab. De sinterklaasfoto’s met je eigen baksels zijn natuurlijk ook héél erg welkom! 

Reacties

    1. Voor vijftien minuten! Ik heb ze zelf in een heteluchtoven gebakken. Gebruik je een elektrische oven dan zou je de temperatuur kunnen verhogen met tien graden, maar elke oven is natuurlijk anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.